avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier - reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier - reabilitare

buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa procedez sa dispar.multumesc
Dupa ce trece termenul de incercare dispar.nAti sco
prima suspendare sa contopit o am pe ultima de 2 ani si 6 luni.deci dupa termenu asta
ART. 82
Termenul de încercare
Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.

ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Daca dupa trecerea termenului de incercare nu se opereaza in cazier, este posibil sa va solicite sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
In cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei , reabilitarea este una de drept , ope legis.



Reabilitarea opereaza dupa scurgerea termenului de incercare, compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga doi ani .


Asadar, dupa epuizarea acestui termen de judecata , cazierul dumneavoastra nu va mai cuprinde nicio mentiune.

Totusi, daca infractiunea nu a fost stearsa din cazier, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea constarii reabilitarii de drept.

Reabilitarea inlatura consecintele si decaderile care decurg din condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier curat bbyRo bbyRo Bună ziua! Acum 4,5 ani am avut o condamnare de 2 luni inchisoare cu suspendare in baza art....(accident rutier din culpă).Acum 3 săptămâni când am ... (vezi toată discuția)
Intrebare reabilitare si cheltuieli judiciare olga12 olga12 Buna ziua, As avea si eu 2 intrebari. S-a luat pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendarea - termen MadalinIonescu MadalinIonescu Buna seara.In urma cu aproximativ 4 ani mai exact pe data de 7.04.2009 am primit o sentinta finala,2 ani cu inchisoare si 4ani,termen de incercare,pentru ... (vezi toată discuția)