avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru marfa importata din tari din afara UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru marfa importata din tari din afara UE

exista posibilitatea de a nu plati TVA pentru marfa importata in Ro din tari din afara UE, TVA ul urmand sa fie suportat de clientul final? precizez ca marfa importata din Pakistan, India sau China este prelucrata in Ro si vanduta unui client din UE, nimic din produsul final neajungand la vanzare in Ro.
Cel mai recent răspuns: george2104 , utilizator 08:58, 4 Octombrie 2013
Da, cu conditia ca dvs sa asigurati doar un tranzit al marfii...In cazul in care interveniti in respectiva marfa si o prelucrati, apoi o exportati, veti recupera TVA la export.
Puteti sa incercati varianta in care faceti un contract de prestari servicii cu respectiva firma, de stocare temporara a marfii inainte de a pleca mai departe, timp in care o prelucrati fara acte doveditoare, ci emiteti factura de stocare...dar este in zona gri acest tip de contract, putand avea mari probleme la controale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export la vama din ro de o firma din ue Vlajoaga Robert PFA Vlajoaga Robert PFA Am urmatoarea problema: Firma A din Romania Cumpara un bun din UE. Il prelucreaza si factureaza bunul plus prelucrarea firmei B din Franta dar il pune la ... (vezi toată discuția)
Societatea noastra din ro cumpara marfa din china monica.vladescu77 monica.vladescu77 Societatea noastra A din RO cumpara din China marfa pentru a o revinde unui client B din Slovenia ( UE ) . Clientul B din Slovenia o va revinde lui C din ... (vezi toată discuția)
Inregistrari fiscale dropshipping mirelacatalina mirelacatalina Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la deschiderea si functionarea unui magazin online, in baza sistemului de dropshipping 1. Sediul ... (vezi toată discuția)