avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata conventie civila

Dorim sa incheiem o conventie civila pentru prestari servicii cu o persoana care va desfasura o activitate clar determinata, dar care va dura 3 luni. Exista riscul ca la un eventual control sa fie asimilata unui CIM? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 7 Octombrie 2013
Da, exista acest risc.
Depinde si de necesitatea prezentei prestatorului la sediul beneficiarului.

Cerinta fundamentala pentru a evita reconsiderarea activitatii nu consta in conditia fireasca de identitate intre activitatea convenita in contract si serviciul efectuat.
Prevederile art. 7 alin. (1) pct. 2.1. din Codul fiscal sunt cele care instituie criterii legale in baza carora se constata incongruenta dintre activitate si contract.
Reconsiderarea nu se poate efectua decat in cadrul unei actiuni de inspectie fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea unui contract de prestari servicii a unui pfa ca si contract de munca dorincornea dorincornea Buna ziua, As dori sa stiu cum s-ar putea argumenta, in instanta, ca un contract de prestari servicii dintre un PFA si o societate comerciala reprezenta ... (vezi toată discuția)
Cmi prestari servicii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.com.incheie contract de prestari servicii cu un CMI pentru efectuare prestari servicii stomatologice.Baza materiala este a SRL-ului.Poate fi considerata ... (vezi toată discuția)
Conventie civila si contract munca SimonaCristea SimonaCristea Buna seara, Pot avea in acelasi timp la o societate contract de munca si conventie civila? Multumesc! (vezi toată discuția)