avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intrare in posesia terenului agricol (primaria spune ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intrare in posesia terenului agricol (primaria spune ca terenul nu mai exista)

Buna ziua,

Socrii mei au titlu de proprietate din 1995 pentru o suprafata de teren agricol de 4 hectare in judetul Dambovita. Terenul a fost dat spre folosita asociatiei din comuna insa acum cativa ani asociatia s-a desfiintat.
Anul trecut socrii s-au mutat la tara, in comuna unde au terenul insa de la primarie li s-a spus ca terenul nu mai exista. Socrii au incercat sa rezolve problema (au facut o cerere scrisa la primarie la care nu au primit nici un raspuns nici dupa 1 an, au facut o cerere la Presedintele Consiliului Judetean si nici aici n-au primit raspuns) dar fara rezultate.
Cum se poate asa ceva in conditiile in care impozitele au fost platite in fiecare an la zi (inclusiv acum in 2013).
Consideram ca este un abuz insa nu stim cum sa procedam pentru a clarifica situatia si am aprecia ajutorul dumneavoastra in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: markator , utilizator 13:27, 17 Februarie 2014
Buna ziua,
Va sfatuim sa va duceti si sa va munciti terenul asa cum este el trecut in titlul de proprietate. La tarlaua, parcela si vecinatatile din titlul.
In situatia in care vine cineva si va contesta dreptul atunci solicitati sprijinul politiei.
Nu inteleg cum adica nu exista terenul din moment ce este inscris intr-un titlu de proprietate si s-a incheiat un proces verbal de punere in posesie.
Gabriel Klein Kiritescu
Din moment ce exista titlu de proprietate emis pe acel teren, nu a fost instrainat ci dat doar in arenda, si ati platit impozit, inclusiv pe 2013, exista si rol fiscal deci, terenul exista si socrii sunt proprietari. Mergeti la Primarie si clarificati situatia. Apoi faceti cadastru si intabulati.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
ContSters250994, utilizator
Buna ziua si multumesc pentru raspuns tuturor. Dupa terminarea lucrarilor agricole in toamna 2013, comisia primariei ia acordat socrului o parte din teren cu exprimarea: " Hai ma sa vedem unde-ti dam si tie teren. Uite un lot aici, unul acolo si restul mai vedem la primavara, sa vedem unde se mai elibereaza". Concluzia este ca terenul a fost/este folosit de cineva din anturajul comisiei si ca probabil o parte din teren inca mai este folosit pana in primavara asta. Cum socrul meu vrea sa se inteleaga bine cu toata lumea, prefera sa nu depuna vreo plangere sau sa ia masuri care ar deranja pe cineva, chiar daca este dreptul lui.
Inca odata, va multumesc pentru consiliere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate lauramihaela63 lauramihaela63 Buna ziua, Am si eu nevoie de niste sfaturi in legatura cu o casa si terenul aferent. Am facut succesiunea casei, eu si fratele meu, dar dupa eliberarea ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren jackiss jackiss Buna seara! Am urmatoarea problema: O parohie a cedat, in anul 1953, catre stat (C.A.P) suprafata de 8 hectare de teren. In acel moment s-a incheiat un ... (vezi toată discuția)