avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarare sediu - lipsa asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarare sediu - lipsa asociati

O societate trebuie sa declare un nou sediu social (cel vechi fiind expirat). Problema este ca cei doi asociati nu sunt in tara (nu se intorc curand), ci doar administratorul.
Se pot intocmi noile acte (act constitutiv actualizat, hotarare AGA......) doar cu semnatura administratorului care ese numit pe termen nelimitat si cu puteri depline?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:28, 9 Octombrie 2013
Nu, pt ca nu administratorul ia hotararea prelungirii/schimbarii sediului social, nu administratorul semneaza hotararea adunarii generale a asociatilor, nici actul constitutiv, chiar daca are puteri depline. Puterile lui depline privesc mandatul de administrator si atributiile care i-au fost atribuite prin actul constitutiv.
Si care ar fi solutia totusi? Firma nu poate functiona cu sediul expirat.
Lecturati prevederile actului constitutiv cu privire la modul cum se au hotararile in adunarea generla si la modul cum se convoaca aceasta. Ar trebui ca trimiterea unui procuri speciale sa poata rezolva situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv antispam antispam Buna ziua si bine v-am gasit. Am fost de curand la Registrul Comertului pentru a afla de ce am nevoie pentru a prelungi mandatul (expirat) al ... (vezi toată discuția)
Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)
Prezenta fizica aga - reprezentant asociat unic anamd25 anamd25 Am urmatoarea situatie: SRL cu asociat unic persoana juridica straina SA doreste repartizarea dividendelor din anii anteriori. Se intocmeste decizia ... (vezi toată discuția)