Bună!
Părinții mei au divorțat înainte de a împlini vârsta de 18 ani. Tatăl meu, fiind plecat în străinătate, a căzut la comun acord, împreună cu mama mea, să plătească o pensie alimentară în valoare de 400 de lei.
În sentința de divorț este specificat faptul că pensia alimentară se plătește până la vârsta de 25 de ani.
De vre-o 2 ani de zile tatăl meu nu a mai plătit pensia alimentară.
Eu m-am angajat în perioada în care acesta nu a efectuat plata, lucrând cu contract de muncă sau convenție civilă. Momentan nu lucrez, dar sunt studentă la master în anul 1.
Am următoarele întrebări:
1. Plata pensiei alimentare se face indiferent dacă lucrez sau nu? ( În sentința de divorț nu sunt specificate condiții legate de continuarea studiilor sau angajare.)
2. Se poate să acționez legal prin judecată pentru a recupera sumele datorate de către tatăl meu?
3. Dacă acționez în instanță și el deține un apartament se poate pune sechestru pe acel imobil?
4. Există riscul ca pensia alimentară să fie recalculată având în vedere că tatăl meu mai are un copil din cea de-a doua căsnicie?
1. Pensia alimentara dupa 18 ani este datorata numai daca nu lucrati si va continuati studiile (conditie cumulativa).
2. Se poate. Intrebarea este.... aveti ceva de recuperat? (vezi raspunsul la 1)
3. Putin probabil in cazul prezentat de Dvs. Faceti demersuri de recuperare a eventualelor sume restante si numai dupa aceea puteti sa va ganditi la masuri asiguratorii.
4. Da, daca tatal Dvs va cere acest lucru si va proba.
Pensie alimentara!
RoxyD
Buna! Dupa divortul de sotul meu (in urma cu 2 ani), fata noastra a hotarat sa ramana cu fostul meu sot, Eu fiind cea care plateste pensia alimentara. De ... (vezi toată discuția)