avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reprezentarea intr-un proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reprezentarea intr-un proces civil

Am o intrebare. Paratul dintr-un dosar civil recent introdus este arestat in Danemarca. Astazi am primit intampinare formulata in numele paratului de un avocat. Era posibil in contextul in care paratul este arestat intr-o tara straina sa isi angajeze un avocat aici. Mentionez ca nu exista nici o persoana in tara imputernicita oficial sa actioneze in numele paratului (adica vreun mandatar) care ar fi putut angaja avocatul. Ce efect ar avea daca as arata instantei de judecata ca avocatul care il reprezinta pe parat nu are contract si imputernicire avocatiala semnata de acesta si cand ar trebui sa arat asa ceva? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Eugen Enescu , Consilier juridic 12:48, 9 Octombrie 2013
Când asistenţa juridică este obligatorie, dacă învinuitul sau inculpatul nu şi-a ales un apărător, se iau măsuri pentru desemnarea unui apărător din oficiu.
Delegaţia apărătorului desemnat din oficiu încetează la prezentarea apărătorului ales.
Dacă la judecarea cauzei apărătorul lipseşte şi nu poate fi înlocuit în condiţiile alin. 4 indice 1, cauza se amână.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor avocat din oficiu ariana03 ariana03 Buna ziua As avea nevoie de ajutorul d-voastra: mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Arestare zdb zdb sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat? stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)