avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Custodie bunuri, refuz ridicare de catre debitor
Discuție deschisă în Executare silită

Custodie bunuri, refuz ridicare de catre debitor

S-a efectuat o executare silita in anul 2012 si conform codului de procedura si lucrurile debitorului au fost luate in custodie de creditor . Pana la aceasta data a refuzat sa si le ridice si prin urmare cum se procedeaza sa se calculeze custodia . In cazul in care refuza sa plateasca se actioneaza in instant ? Exista vreo procedura prealabila pentru plata acestei sume ? Se poate actiona pe calea dreptului comun ?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 12:03, 14 Octombrie 2013
Buna ziua,

din cele postate de dvs rezulta ca este in curs o executare silita, ca debitorul are niste bunuri mobile care au fost luate in custodie de catre creditor. Daca nu se achita creanta, executorul judecatoresc va proceda la vanzarea bunurilor mobile gasite iar banii se vor inainta catre creditor, cu scaderea cheltuielilor de executare. In acelasi timp, executorul va derula si alte forme de executare silita - poprirea conturilor, executarea imobilelor, etc.

Zi buna,
Costi Boncu
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Nu executarea silita a fostefectuata. Este vorba de o evacuare . Lucrurile sunt in custodia societatii si fost chirias refuza sa-si ia lucrurile .
Buna ziua,

trebuie verificat in primul rand legea aplicabila, in functie de datele concrete din speta. Daca contractul este pe legislatia noua, atunci, in masura in care a fost inregistrat la fisc el constituie titlu executoriu si nu mai este nevoie de instanta. Daca nu, atunci trebuie actionat la instanta pentru suma neachitata.
Contactati un avocat care va va indruma pe baza situatiei concrete.

Zi buna,
[ 1.4 din regulament ]Costi Boncu
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare anton grigore anton grigore Dintr-un imobil se face evacuarea a 2 familii. A existat proces de evacuare dus pana la capat cu obtinerea hotararii judecatoresti definitive si ... (vezi toată discuția)
Partaj, recurs simona1482 simona1482 am pe rolul judecatoriei un proces de paraj ,in care am calitatea de procurator, o reprezint pe mama mea*reclamant*. tatal meu s a prezentat doar la ultima ... (vezi toată discuția)
Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . ... Verorusu Verorusu Buna seara! Mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . A fost cumparat in urma vanzarii ( o executare silita), printr-un executor judecatoresc. In anul ... (vezi toată discuția)