avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta de plata - calitate procesuala activa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta de plata - calitate procesuala activa

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca se poate initia procedura Ordonantei de plata de un spital , in condtiile in care spitalul (unitate publica) care a furnizat primariei din localitate curent electric pe perioada iernii pentru functionarea unui patinoar , nu a intocmit nici un contract desi a fost emisa factura, pe care primaria nu vrea s-o achite.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 10:10, 16 Octombrie 2013
Da! Factura este considerata contract.
Conditiile de admisibilitate ordonanta de urgenta:
- creanta sa fie certa - adica sa rezulte dintr-un inscris ( in cazul dumneavoastra factura)
- creanta sa fie lichida - adica sa fie determinata, clara ( valoarea facturii )
- creanta sa fie exigibila- adica sa fi ajuns la scadenta ( daca pe factura nu este trecut termenul de plata, scadenta se considera a fi : data facturii).
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
Monica Hanganu, Mediator
si nu in ultimul rand sa fie semnata de beneficiar ... pt ca altfel slabe sanse sa aveti castig de cauza ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate emite titlu executoriu pe calea ordonantei de plata impotriva unui debitor pentru neplata unor facturi de prestari servicii, daca nu exista un contract intre acesta si creditor? andreeabanu andreeabanu Buna ziua. Exista posibilitatea ca o instanta sa constituie, pe calea ordonantei de plata, un titlu executoriu pentru niste creante care nu au temei intr-un ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata Alexandra1980 Alexandra1980 Buna ziua, sublocatorul a actionat in judecata prin procedura ordonantei de plata sublocatarul avand in vedere neplata facturilor; contractul de subinchiriere ... (vezi toată discuția)
Termen de plata breman breman Daca vreau sa lucrez cu firme la care sa le dau un termen de plata de 7 zile (adica sa le dau azi marfa si sa mi-o plateasca dupa 7 zile) cum trebuie ... (vezi toată discuția)