avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta de sporuri pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta de sporuri pentru pensie

In perioada 1984-1994 am lucrat intro intrprindere care pe langa utilaje civile mai facea si utilaje pentru armata (se chema plan special)La acestea am lucrat si eu in perioada susmentionata ba chiar am fost si in Egipt in august-septembrie 1985 (45 de zile )si in decembrie-ianuarie 1987 ,tot 45 de zile cu aceste utilaje pentru armata.Lunar se platea un spor de plan special,nu mai stiu daca luam in fiecare luna dar de luat am luat .
Acum as avea nevoie de o adeverinta cu sporul de care am facut vorbire pentru a o atasa la dosarul de pensie , dar cei de la aceasta intreprindere mi-au spus ca nu-mi pot elibera decat o adeverinta cu sporul de vechime iar pentru celalalt spor nu-mi pot da nimic pentru ca nu au gasit nimic in acest sens
Cat timp ar fi trebuit sa fi primit acel spor pentru a beneficia de el la pensie ?
Ar trebui sa existe pasaportul de serviciu intr- arhiva undeva
Am si doi colegi cu care am fost plecat in Egipt
Unde m-as mai putea adresa ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 18 Octombrie 2013
Daca ati semnat un stat de plata si in venit era cuprins si respectivul spor, atunci in statele de plata din acea vreme se regaseste separat si acest spor, impreuna cu sporul de vechime primit.
Insistati la firma sa va arate statele de plata din acea perioada de timp.
Acea intreprindere mai exista?

Adeverintele cu sporuri se elibereaza pe baza documentelor de plata a salariilor din arhivele unitatilor. Responsabilitatea eliberarii acestor adeverinte si a corectitudinii datelor inscrise apartine unitatii.

In cazul in care solicitantul considera ca unitatea i-a produs un prejudiciu prin intarzierea sau refuzul eliberarii acestei adeverinte, se poate adresa instantei de judecata pentru repararea acestuia.
-acea intreprindere inca exista.
-este mentionat undeva perioada minima necesara pentru a produce efect ?
Nu exista nicaieri prevazut faptul ca o adeverinta cu spourile acordate isi produce efecte numai pentru o anumita perioada de timp.
exista cumva un model de adeverinta pentru sporuri?..

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa arate o adeverinta de munca pentru pensie ? cristiannegru cristiannegru - o societate urmeaza sa imi elibereze o Adeverinta de munca pt. perioada lucrata, cu: - sporurile permanente ( spor de vechime, spor de noapte, spor de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime lumifatu lumifatu buna ziua, as avea si eu nevoie de putin ajutor, daca se poate. intr-o adeverinta de vechime care trebuie depusa la casa de pensii pentru calcularea pensiei, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta recalculare pensii corina.O corina.O Buna ziua. Un fost angajat iesit la pensie, doreste sa ii eliberez o adeverinta pentru recalcularea pensiei, care sa cuprinda salariul de incadrare, salariul ... (vezi toată discuția)