avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie prin amenintare - AJUTOR!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie prin amenintare - AJUTOR!!!!!

BUNA SEARA,
Lucrez intrun lant farmaceutic,iar azi am fost asteptata la servici de sefi cu demisia scrisa pe masa cu data de azi si intimadata sa-l semnez. mentionez ca mi s-a facut un referat in luna mai ca nu am eliberat un bon fiscal desi am motivat de ce nu l-am eliberat ,referat ce a fost semnat doar demine fara semnatura sefilor pe el.
Azi pt ca nu am semnat demisa mi-au facut alt referat pt ca am luat o reteta cu mine din greseala iar pacientul a asteptat o ora pt medicamente,plus ca retetele eliberate deja erau intr-un sertar(la fel fac toate colegele) si nu in biroul sefei .
mentionez ca din nou doar semnatura mea este pe referat nu si a sefilor care l-au intocmit.
sunt sigura ca voi fi concediata ,dar in ce conditii???
ma pot obliga sa-mi dau demisia??
multumesc.
Cel mai recent răspuns: george2104 , utilizator 09:12, 21 Octombrie 2013
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
nu am primit nici un avertisment scris,la noi se face din tintar armasar.
Totul este urmarea unui complot al colegelor deoarece sunt mai apreciata de pacienti decit ele si le deranjeaza.
La desfacerea CIM diciplinar mai exista preaviz??
In cazul concedierii disciplinare nu se acorda preaviz.

Concedierea pentru savarsirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii poate fi dispusa numai dupa indeplinirea de catre angajator a cercetarii disciplinare prealabile si in termenele stabilite de Codul Muncii.

Raspunderea disciplinara este prevazuta in art.247 -2 52 C.mun.
[ link extern ]
Daca stii ca nu ai nici o vina in toata treaba, inregistreaza pe un reportofon discutiile cu seful tau...iti vor folosi mai tarziu...si nu iti da demisia "la cererea verbala a sefului".
De multe ori cauzele sunt influentate de aparitia unor alte "rude" ce sunt interesate de postul respectiv, am trecut si eu prin asta...
In cazul in care se ajunge la comisie de disciplina, poti intra in concediu medical pentru un timp scurt, pt a avea timp sa iti pui in ordine toate lucrurile si sa poti raspunde asupra oricaror acuzatii nefondate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvare penala conflict munca lilimagureanu lilimagureanu Lucrez intr-o companie foarte importanta ca redactor sef. Am fost informat joi, ca pana mari (ieri), sa iau o decizie daca vreau sa plec din companie de buna ... (vezi toată discuția)
Concediere angajati ava86 ava86 Angajat cu o ora pe saptamana care refuza sa isi dea demisia, in cazul in care firma se va inchide beneficiaza de preaviz? Va multumsc (vezi toată discuția)
Mi se cere demisia!!!!!! jesse25 jesse25 Buna ziua, as dori sa ma invatati si pe mine ce sa fac in urmatoarea situatie.Lucrez la o firma din 06.06.2013 dar cu CM din 06.08.2013.In prezent sunt in ... (vezi toată discuția)