avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CASS pentru PFA detinut de student
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CASS pentru PFA detinut de student

Buna ziua,

Va rog sa imi confirmati daca un student la o facultate de stat (in regim buget zi) organizat ca si PFA este obligat la plata contributiilor CASS. In cazul in care are aceasta obligativitate, baza pentru calculul contributiei o reprezinta venitul declarat sau venitul minim pe economie - in conditiile in care venitul realizat si declarat este inferior venitului minim pe economie ?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:43, 18 Octombrie 2013
Buna ziua,

Dat fiind faptul ca in exceptiile prevazute la art. 296^23 din CF, nu este prevazut statutul de student, veniturile pe care le obtineti in calitate de PFA sunt supuse contributiei asigurarilor sociale de sanatate.

Potrivit art.296^22, alineatul 2 din CF, Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate platite de pfa marianroventa marianroventa O persoana,pensionar ptr.limita de virsta,care efectueaza expertize judiciare in calitate de PFA va plati asigurari de sanatate chiar daca sumele incasate pe ... (vezi toată discuția)
Modificari fiscale pfa dupa 1 iulie Alis_Maticiuc Alis_Maticiuc Buna ziua ! Stiu ca incepand cu 01.07 se schimba regimul fiscal in cazul PFA, dar nu am inteles exact consecintele. Am un PFA( singura sursa de venit) in ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate pfa ionelica ionelica sunt asigurat la CASJ..in calitate de pensionar. In ce baza trebuie sa platesc CASS pentru un PFA la ANAF avand in vedere ca asigurarile sociale de sanatate ... (vezi toată discuția)