avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar cu pensie de urmas, ma incadrez la pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar cu pensie de urmas, ma incadrez la pensie de invaliditate-documente necesare

In prezent bunica mea are o pensie de urmas ,dar se incdreaza pentru obtinerea unei pensii de invaliditate , ce documente trebuiesc prezentate la dosar in fata Comisiei de expertiza? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:28, 20 Octombrie 2013
Inaintarea dosarului la comisie se face in urma unui referat prin care medicul (de familie sau specialist) propune pensionarea. Medicul vă va spune şi ce documente trebuie să conţină dosarul. Cu titlu informativ va pot spune ca din dosar n-ar trebui să lipseasca: referat medic, analize recente, C.I. (original+copie), carnet munca (daca are), toate documentele pe care le detineti legat de afectiunile de care sufera bunica (ex.:internari, concedii medicale) ...
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
M. Gradinaru, utilizator
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Bob67 Bob67 Buna ziua ! Am 46 de ani si sunt bolnav de insuficienta renala cronica -stadiu terminal din anul 2012 fiind dependent de dializa de 3 ori pe saptamana . Tot ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala florinnedeianu florinnedeianu Am 46 de ani si 24 de ani vechime. Mi s-a descoperit virusul hepatic tip B si am facut si punctie hepatica . Diagnostic principal este hepatita virala cronica ... (vezi toată discuția)
Pot solicita pensie de invaliditate? gmihaiu39@yahoo.com gmihaiu39@yahoo.com Am hadicap gr.2 nu am lucrat nici o zi,am incheiat contract cu casa si am achitat contributia ptr. o luna de zile conf. deciz.CCR 680 \\2012.La comisia de ... (vezi toată discuția)