avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil daca nu sunt casatorita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil daca nu sunt casatorita

Barbatul cu care sunt nu a acceptat niciodata copilul si nici parintii lui , ma abuzeaza verbal si astazi mi a facut si cateva vanatai pe mana, si mi -a spus ca ii e scarba de mine, il rog mereu sa stea cu copilul si zice ca are treaba ( se joaca pe pc) si de la asta incepe scandalul . De stat , nu sta cu copilul avand un program de la 8-16 , avand un salariu de 1500 de lei el nu cumpara mai nimic copilului.
banii de la botez i-a bagat intr un pc performant 5000 lei si mai baga i banii in jocuri online. M-a dat afara de cateva ori si am fost prea lasa sa plec, ca ma ameninta sa plec dar copilul sa ramana .Ce pot sa fac?? ps : povestea e lunga si in capul lui eu sunt vinovata.


Daca plec fara ca el sa fie acasa poate sa ma dea in judecata ?? sau pot pati ceva?


Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
lusyana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Meina , utilizator 08:24, 23 Octombrie 2013
Daca aveti unde sa plecati cu copilul mergeti acolo si deschideti proces.
Mergeti si la IML ca sa scoateti certificat medico-legal.
Daca plecati si lasati copilul acolo va fi foarte greu sa obtineti copilul si va va costa multi bani avocatul.
daca ma duc la IML ....sper ca nu duc politia pe capul lui .
lusyana a scris:

daca ma duc la IML ....sper ca nu duc politia pe capul lui .


defapt la IML lucreaza mama lui , cum sa ma duc?
Adresati-va instantei de judecata, in vederea exercitarii autoritatii parintesti fata de copilul rezultat din relatia de concubinaj.

Totodata, solicitati instantei de judecata sa stabileasca locuinta copilului la dumneavoastra.

Pensia de intretinere este datorata copilului, de la data introducerii actiunii judecatoresti, pana la implinirea varstei de 18 ani.

Autoritatea parinteasca este exercitata in mod exclusiv de catre un parinte in situatii de exceptie, intemeiate.

(se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti).


(Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013.)



Adresati-va si autoritatilor competente, pentru a efectua acte de cercetare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente, incriminta de art. 180 din Codul penal.


Succes.
Mergeti la IML ca sa aveti dovada.
Nu sunteti obligata sa depuneti plangere la politie iar certificatul IML va poate ajuta la procesul civil.
E posibil sa invoce lucruri murdare despre dvs. si e bine sa dovediti ca ati plecat din cauza ca era violent.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Abuz in familie bebito&bebita bebito&bebita daca am facut o plangere la politie impotriva sotului pentru violenta si apoi obtin si certificat medico-legal , pentru alta violenta , ce se intampla ? (vezi toată discuția)
Am depus plângere la politie împotriva fostului partener, tatăl copilului meu, care m-a lovit peste față. ce va urma și ce pedeapsă va primi? marevna marevna Am depus plangere la politie impotriva fostului partener, (tatal copilului meu) , care m-a lovit peste fata cu dosul palmei. Doresc sa stiu ce va urma in ... (vezi toată discuția)
Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)