avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala accident - daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala accident - daune

Buna ziua

In urma cu ceva timp am provocat un accident (cu masina), ranind un motociclist. Nu am acordat prioritate, motociclistul intrand in mine. Motocicleta:dauna totala, iar motociclistul a stat 2 zile in spital, avand un brat fisurat.

Ideea este ca medicul legist i-a acordat motociclistului doar 3 zile de ingrijiri medicale, iar in situatia asta, am inteles ca fapta nu constituie infractiune pt mine (decat daca erau minim 10 zile de ingrijiri).

Este adevarat?

In alta ordine de idei, tipul spune ca Asigurarile nu-l vor despagubi cu suma pe care o doreste el si, in cazul nostru (nefiind infractiune) nu mai poate da Asigurarile in judecata si ca vorbeste cu un avocat sa se indrepte impotriva mea. Ar avea castig de cauza in instanta?


Eu cred totusi ca nu e problema mea ca asigurarile nu-l despagubesc cu cat ar vrea el. Eu am platit RCA-ul, doar daca nu aveam RCA, ma gandesc ca se putea indrepta impotriva mea, neavand cine sa-l despagubeasca, dar asa…


Ce credeti?





Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:26, 23 Octombrie 2013
Are dreptul sa va cheme in judecata, insa in solidar (chemat in garantie), asiguratorul va acoperi orice pretentie aprobata de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema accident rutier trailro trailro Buna seara, In urma cu cateva zile am avut un accident rutier in care, din pacate, am fost gasit vinovat. Accidentul s-a produs intre masina pe care o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier I.Moldovan I.Moldovan In urma cu 5 zile am avut un accident rutier.Eu am fost cel care a cauzat accidentul,neacordand prioritate unui motociclist.Motociclistul, in urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Accident motociclist! Glovaschi_sorin Glovaschi_sorin Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul ... (vezi toată discuția)