Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie proces

buna ziua sunt inculpat intrun proces de delapidare,am luat suma de 4000lei, am dat 3000 inapoi si luna care vine ii dau si pe ceilalti,am recunoscut fapta de la inceput am colaborat cu organele de politie,si acum am primit citatia pentru 20noiembrie sa ma prezint la proces ,nu imi permit un avocat ,cum aflu ce avocat mi se pune din oficiu?ce trebuie sa fac ?ce ma asteapta?va rog ma puteti ajuta?mentionez ca nu am avut probleme cu legea,pina acum...
Cel mai recent răspuns: catalin231 , utilizator 14:04, 21 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Avocatul din oficiu va va contacta in sala.
Incercati sa acoperiti pana la primul termen si diferenta de 1000 lei.
Solicitati judecarea conform art. 320 indice 1 cod de procedura penala cu aplicarea circumstantelor atenuante.
Este posibil sa scapati doar cu o amenda penala sau cu o condamnare cu suspendare.
Sa aveti chitantele cu care ati platit banii la dumneavoastra in original si copie si sa le depuneti judecatoarei.
Gabriel Klein Kiritescu
multumesc pentru raspuns,pe citatie scrie art.215 ind1 cp,nu stiu cum sa procedez e marea greseala a vietii mele am chitantele tot o sa achit tot nu am putut mai devreme si nu imi permit sa consult un avocat
art. 215 indice 1 inseamna delapidare.
Dumneavoastra doar atat, cand vi se da cuvantul spuneti ca solicitati sa fiti judecat conform art. 320 indice 1 Cod de procedura penala (cititi pe google ce inseamna) si solicitati sa se tina cont la personalizarea sentintei de faptul ca ati acoperit prejudiciul si ca ati cooperat cu organele de cercetare, ca nu aveti alte abateri de la legea penala, ca aveti, eventual, copii minori in intretinere (daca aveti ar fi bine sa depuneti copii de pe certificatele lor de nastere) ca aveti un loc de munca (daca aveti depuneti o adeverinta si o caracterizare de acolo) ca nu sunteti cunoscut ca o persoana violenta sau cu abateri de la normele de convietuire (eventual discutati inainte cu avocatul din oficiu daca el crede ca e cazul sa aduceti un martor in circumstantiere), aratati instantei toate motivele pe care credeti de cuviinta si care ar determina-o sa fie cat mai indulgenta cu dumneavoastra.
Aratati ca este gresala vietii dumneavoastra si ca o regretati, aratati toate acestea.
buna ziua,am primit o hotarire ,condamna inculpatul la 2luni inchisoare cu aplicarea art81.cp.trebuie sa merg la inchisoare?va rog imi puteti raspunde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
dosar penal pentru refuz probe biologice insa nu ma pot prezenta la proces dragoscag dragoscag buna ziua.In octombrie anul trecut am fost oprit de un echipaj de politie,conducand baut ,avand 0,54,am refuzat recoltarea probelor biologice si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire intr-o hotarare judecatoreasca petre512 petre512 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe fiecare dintre inculpaţii ANGHELUTA PETRE şi MATCAªU SORIN la câte 9 luni ( nouă luni) închisoare ... (vezi toată discuția)