avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Concediu medical

Buna ziua, in ziua cind m-am angajat,seara am fost internat de urgenta in spital si a 2-a zi am fost operat de hernie de disc, acum sint in concediu medical,dar societatea zice ca nu poate sa-mi bage C M,mentionez ca recuperarea e mai dificila de cum credeam,in cazul acesta ce ma sfatuiti, care e legea?
Deci poate societatea sa bage CM?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
valsib, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:03, 24 Octombrie 2013
Considerand ca situatia dvs. a fost o urgenta medico-chirurgicala,potrivit art.14 din Normele de aplicare a OUG 158/2005,dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca nu este conditionat de realizarea stagiului de cotizare.
Oare firma unde ati fost angajat nu cunoaste aceste prevederi legale ?
Multumesc pentru raspuns, inca sint angajat la firma respectiva,dar zice ca nu poate sa bage c m ,mentionez ca nu am intrerupere nici o zi de 32 ani
Deci poate sa bage c m si sa iau indemnizatia pe cm
Multumesc
Trebuie sa va plateasca indemnizatia cuvenita in baza certificatului medical de urgenta medico-chirurgicala . Daca refuza sa va plateasca,adresati-va la Casa de asigurari de sanatate de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza indemnizatii cm stoicavioleta17 stoicavioleta17 pentru un salariat angajat pe 01/11/2011 care pana la 31/10/2011 a fost in somaj,ce iau in calcul pt baza indemnizatiei de concediu medical(are urgenta ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala rusualexandra rusualexandra Eu pana acum am eliberat adeverinte pt medic cu zilele de cm in ultimele 12 luni, inclusiv cu zilele cm urgenta medico chirurgicala si boli infectocontagioase. ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical Rebbeca Rebbeca Am si eu o nelamurire privind plata concediului medical.Am inteles din ce am citit pe internet ca trebuie sa fi lucrat o luna ca sa ti se acorde concediu.eu am ... (vezi toată discuția)