avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal

Am primit un proces verbal ca sint amendata cu 500+100lei conform legii 61/1991
pentru fapte prevazute la art3 pct 2 si 4 si sanctionata cf art 4 lit c si lit a din legea 61/1991
Totodata pe o per de 1 an mi se interzice accesul cf art 23 lit b din lg 4/2008
Cum pot sa ma apar impotriva acestor acuzatii invinuiri nereale
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:27, 24 Octombrie 2013
pai de unde sa stim ca sunt nereale daca nu ne spuneti despre ce este vorba , care este descrierea faptei din procesul verbal si motivatia dvs. ?!?

Legea 61/1991 (extras) >

Art. 3. – Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

.....................

2) constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială;

..........................
4) aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii, ori pagube materiale;

adica ce ati facut din aceste fapte ????
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Adrian Constantin, Consilier juridic
Buna seara,
Aveti dreptul sa formulati plangere impotriva procesului verbal conform OG 2/2001.
Va trebui sa solicitati ca agentul constatator sa dovedeasca faptul ca ati savarsit faptele iar dumneavoastra sa dovediti ca nu ati savarsit faptele despre care sunteti acuzat. Invocati Tatu contra Romaniei de la CEDO si art 6 din Conventie.
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caza vatamare corporala comaneugen comaneugen Intr-o cearta cu vecinul de sus, am folosit spray paralizant. Acesta a chemat politia. Politia a venit la mine la usa si mi-a dat amenda pentru perturbarea ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice: terasa hotel b_adriana b_adriana De cativa ani in fata blocului unde locuiesc sa construit un hotel care are si terasa unde incepand de primavara si pana toamna se da muzica destul de tare , ... (vezi toată discuția)
Detinere briceag si spray nato pieptar pieptar Am un briceag de metal de 22 cm.Lama fiind de 12cm. Ce pedeapsa primesc daca mi-l descopera politia cu el afara? (vezi toată discuția)