avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie de 1.2.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie de 1.2.

buna ziua
in luna februarie am fost oprit de politie cu o alcolemie de 0,45 in aierul expirat
am fost la spital si mi s-au recoltat probele de sange ....la prima proba mi-a iesit 1.2....si la a doua de 1.4 ......am vb cu politistul care are dosarul meu si a zis ca o sa se ia in calcul prima proba ......
la ce ma pot astepta de acum incolo ?
este posibil sa ma judece dupa noul cod rutier ?....avand in vedere ca am fost prins in februarie ?
vreau sa precizez ca nu am mai avut antecedente penale .....nu am avut in viata mea nici o amenda ....si in seara cand am condus eram la 800 m de casa .
se ia in considerare toate acestea?
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
cocly, utilizator
Noul cod rutier nu a intrat in vigoare .
La alcoolemii pste 0.40 s va duce automat la recoltarea de probe biologice
proba biologica este peste limita de contraventie de 0,80 ca atare vti fi cerctat penal pentru conducere sub nfluenta bauturilor alcoolice,ar fi bine sa va consultati cu cineva avizat care sa va sfatuiasca cums a procedati.
Nu stu daca se ia dupa prima sau proba 2 dar avand in vdere ca si 1,2 si 1,4 depasesc limita legala de 0,80 e cam acelasi lucru.
interbarea era la ce sa ma astept .....
anularea permisului ?
condamnare cu suspendare?
amenda administrativa .....?
sau la toate astea?
Avand in vedere alcoolemia care este peste limita legala, e foarte posibil sa primiti o condamnare cu suspendare, daca nu aveti antecedente penale.
si ce se poate intampla cu permisul de conducere ?
se anuleaza ?
si dupa ce ese hotararea judecatoresca definitiva la un an sa pot da de permis iarasi?
sau doar suspendat?
Permisul de conducere v-a fost retinut in vederea anularii. Dupa un an de la ramanerea definitiva a sentintei judecatoresti, puteti da examen din nou.

Alte discuții în legătură

Dosar penal Dobre2 Dobre2 Buna ziua ..am o poroblema si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie , la probare cu testul etilotest am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.53 aer expirat ionutx ionutx buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 in aer expirat, mi-au fost recoltate probe biologice iar acum trebuie sa astept rezultatul. Imi poate ... (vezi toată discuția)