avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la Volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la Volan

Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si am avut 0,82 in aerul expirat .Am fost condus la spital unde mi s-a recoltat decat o proba de sange si pe a doua am refuzat-o dand o declaratie de refuz . Am cerut recalcularea , rezultatul la primul dosar mi-a venit 0,80 in sange la limita legala. Pentru cel de al doilea dosar am dat o declaratie la ofiterul de ancheta unde am sustinut ca nu mai stiu daca este scrisul meu pentru ca mi-a fost rau si tocmai de aceia am refuzat a doua proba biologica.Ofiterul de ancheta a zis ca im-i cere expertiza grafologica ,desi chiar daca recunosteam ca eu am scris nu stiu daca ma putea invinui de refuz.
Deci am doua dosare la diferenta de trei ore,la primul recacularea a iesit 0,80 si la al doilea nu am decat o proba de sange ,pot fi invinuit si trimis judecata? Ce sanse am sa-mi recuperez permisul? Va multumesc.
SItuatia este complicata, te afli pratic in fata unui cocurs de infractiuni, respectiv refuz de recoltare de probe biologice si conducere a unui vehicul cu alcoolemie peste limita legala, in ceea ce priveste recuperarea permisului de co ducere luati-va gandul, veti putea circula cu autovehiculul pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, formuland in acest sens cerere de prelungire a dreptului de conducere, atat in fata organului de cercetare penala,apoi in fata instantei de judecata, daca desigur veti trimis in judecata prin intocmirea rechizitoriului de trimitere in judecata.Despre permis, daca vei fi condamnat atunci acesta va fi anal, dupa reabilitare putand a sustine din nou examenul auto, imi doresc sa cred ca vegi primi o pedeapsa suspendarea executarii pedepsei, daca sunteti la primul cotact cu legea penala , pedeapsa va varia in functie de intreg materialul probatoriu ce urmeaza sa fie administrat in cauza, cat si de circumstantele atenuante cafe vor fi retinute in cauza
Se va dovedi si veti fi trimis in judecata.
Mai bine va angajati avocat ca sa nu va complicati aiurea.
Pooate mai primiti si o pedeapsa cu executare.
Va complicati aiurea si va iesi rau...
Din neatentie am scris gresit cred ca v-ati dat seama ca intentia mea a fost sa scriu " permisul va fi anulat"
Va mai sfatuiesc sa solicitati o expertiza medico-legala de calculare retroactiva a alcoolemiei, poate va iesi sub limita legala, si astfel procurorul va dispune scoaterea de sub urmarire penala.

Printre altele scuze pentru greseala de scriere, se mai intampla!
Multumesc pentru raspuns.Dar la primul dosar am 0,80 la recalculare ceea ce nu prevede infractiune , legea zice peste 0,80 , Nu? si la al doilea dosar am 0,82 in aerul expirat si o singura proba de sange , pot fi trimis in judecata cu o singura proba de sange ? (Asta nu inteleg eu )
Ati mai deschis un topic cu acest subiect si v-am raspuns,singura problema in cazul refuzului de prelevarea a celei de a 2-a probe biologice este ca nu se mai poate efectua calculul retroactiv.Puteti fi trimis in judecata si in cazul in care aveti o singura proba biologica prelevata si aceasta este peste limita legala.Din practica va pot spune ca permisul nu aveti posibilitatea sa-l recuperati sub nici o forma pana nu se finalizeaza cercetarile.Daca veti fi trimis in judecata si condamnat permisul se anuleaza.

HG 1391/2006

ART. 194
(1) Pentru determinarea alcoolemiei se recoltează două probe biologice la interval de o oră între prelevări. În cazul refuzului de prelevare a celei de-a doua probe biologice nu se efectuează calculul retroactiv al alcoolemiei.
(2) Refuzul persoanei examinate de a i se recolta cea de-a doua probă biologică se consemnează în procesul-verbal de prelevare.

ART. 219
.........................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
..............................................

Alte discuții în legătură

Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)
Pot solicita recalcularea? Bouu Bouu Acum 4 luni am fost despistatcu o alcoolemie de 1,1 in aerl expirat , dupa ce mi s-au recoltat probe de sange mi s-a eliberat o dovada fara drept de a mai ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)