Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demersuri pt determinare de schimbare a sediului firmei

As dori cateva sfaturi.Anul trecut am cumparat un apartament.La adresa respectiva,fostul proprietar avea inregistrate doua firme.Am fost de acord sa astept o perioada in care el sa faca schimbarea sediului.Problema devine enervanta,nu numai in legatura cu corespondenta care vine pe adresa firmelor, cat cu cererile pe care le am din partea lui pentru a declara ba ca sunt de acord sa inmatriculeze o masina,ba alte doleante.
As dori sa stiu care sunt caile legale de a-l determina sa faca aceasta schimbare.
Pot merge la Registrul Comertului sa fac vreun demers sau calea tribunalului (care mi se pare birocratica si mult timp pierdut)?
Va multumesc.
Ii puteti pune in vedere , printr-o notificare , schimbare sediului societatii.
In lipsa unui raspuns favorabil , intrucat dvs , in calitate de proprietar va exercitati acest drept in putere proprie , si independent de pozitia altei terte persoane , va puteti adresa instantei de judecata .(in vederea constatarii inexistentei dreptului de proprietate asupra bunului imobil , si, pe cale de consecinta, obligarea fostului proprietar la procedarea de modificari privind sediul social, prin ORC ).
In cazul sesizarii instantei , dvs aveti dreptul la daune morale pentru lezarea efectiv suferita prin primirea de corespondente , cereri , practic prin afectarea dreptului de proprietate, pe care il puteti exercita in mod independent , liber si neingradit.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Ceea ce as dori sa mai aflu: eu ca persoana fizica,cum realizez notificarea?Merg la un notar pentru a face ceva legal si apoi o trimit prin posta sau care este modalitatea?
Notificarea nu trebuie sa fie facuta in forma autentica .Puteti apela la serviciile unui avocat.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de sediu asociatie proprietari Chichinel Chichinel In luna Decembrie 2017 fostul administrator(proprietar de imobil in asociatie)a renuntat la functie si asociatia a fost preluata de un nou administrator.In ... (vezi toată discuția)
Corespondenta adresa gresita ddd_77 ddd_77 Buna ziua! In 2017 am achizitionat un apartament de la o persoana fizica. Aceasta detine si o firma care avea sediul inscris pe apartament(acest lucru l-am ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca adresa mea este folosita de fostul proprietar ca sediu social de firma? noidoi noidoi Buna ziua. Ce pot face daca am aflat ca adresa apartamentului meu, pe care l-am cumparat acum 8 ani, este folosita de fostul proprietar ca sediu social al ... (vezi toată discuția)