Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - schimbarea adresei de expediere de la cabinetul avocatului la adresa mea

Buna ziua.
Dupa finalizarea divortului, deoarece inca nu aveam un domiciliu stabil, am decis ca pensia de intretinere pe care sotul meu a fost obligat sa o plateasca, sa fie depusa la cabinetul avocatului care m-a reprezentat la divort si cu care am decis sa continui colaborarea si pt partaj.Ultimele 2 depuneri ( care de fapt este pensia pt 6 luni, deoarece fostul sot plateste pensia doar la 3 luni, asa doreste el, cate 750 ron/3 luni),deci in total ar 1500 ron, desi am fost de nenumarate ori la avocat, acesta nu mai aminteste nimic de acesti bani, cand a fost depusa prima suma, mi-a zis ca a primit pensia, doar cand am zis eu ca vreu sa-i depun plangere fostului sot pt neplata pensiei.Nu mi-a zis ca doreste sa-i ramana banii drept parte din onorariu si sa-mi taie chitanta, dar nici alta explicatie nu am primit.As dori sa stiu unde si ce demersuri pot sa fac pt al obliga pe fost sot sa-mi trimita pensia la adresa la care locuiesc cu copilul, i-am mai trimis o notificare si pe emaill cu un nr de cont care l-am deschis pe numele copilului anume pt pensie si pt alocatia de stat, dar el nu a depus niciodata pensia in cont. As dori o sa stiu o modalitate de a-l obliga legal, sa trimita pensia la adresa unde locuiesc.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 09:59, 25 Noiembrie 2013
nu am precizat ca firma lui angajatoare este firma lui, la care el este asociat unic.A facut un contract de munca intre el si firma cu cateva luni inainte de incheierea divortului si si-a trecut un salariu care a dorit el, pt a nu fi nevoit sa plateasca prea mult....asta e, nu vreau sa-mi plateasca de doua ori nimic.Nu am imputernicit avocatul cu primirea pensiei, pur si simplu in acel moment cautam o locuinta, nu aveam o adresa stabila.In primavara acestui an i-am trimis acea instiintare cu nr de cont, prin care i-am cerut sa depuna banii acolo, iar pana acum nu s-a intamplat ca avocaul sa nu-mi dea banii, doar cu ultimele 2 mandate ( pt 6 luni) s-a intamplat asa.Chiar nu stiu cum sa procedez, pt mine totusi si acea suma de bani care nu este mare, este importanta, deoarece eu am luat-o de la zero, eu din bunurile comune nu folosesc nimic, stau cu chirie, pt ca in toate are el magazine iar in fosta casa a fam locuieste el cu iubita lui, partajul dureaza deja de 2 ani...si nu stiu cat o sa mai dureze...
Se poate rezolva simplu ca tatal sa achite banii si sa ajunga la dvs. si nu in alta parte.
Va puteti intelege cu avocatul sa il platiti asa dar ar trebui lamurita situatia.

Nici macar nu inteleg cum ajung banii la avocat deoarece adresa pentru a primi citatia este una si dreptul de a ridica cineva niste bani constituie alta problema.
Avocatul cum ridica banii?

Cu avocatul trebuie sa va intelegeti la bani in mod precis pentru ca in caz contrar e posibil sa platiti jumatate din ceea ce luati...sau chiar mai mult...

Adica se platesc niste bani cumva ca onorariu si nu se ia pensia de intretinere sau mai stiu eu ce...
Cum ia banii pentru pensie avocatul?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se poate rezolva simplu ca tatal sa achite banii si sa ajunga la dvs. si nu in alta parte.
Va puteti intelege cu avocatul sa il platiti asa dar ar trebui lamurita situatia.

Nici macar nu inteleg cum ajung banii la avocat deoarece adresa pentru a primi citatia este una si dreptul de a ridica cineva niste bani constituie alta problema.
Avocatul cum ridica banii?

Cu avocatul trebuie sa va intelegeti la bani in mod precis pentru ca in caz contrar e posibil sa platiti jumatate din ceea ce luati...sau chiar mai mult...

Adica se platesc niste bani cumva ca onorariu si nu se ia pensia de intretinere sau mai stiu eu ce...
Cum ia banii pentru pensie avocatul?

pentru ca in momentul in care s-a dat sentinta de divort , nu gasisem inca o locuinta stabila, avocatul a dat adresa sa de la cabinet, pt primirea pensiei prin mandat postal.Am citit de mai multe ori sentinta de divort si in dispozitiv, dupa ce scrie ca obliga paratul la plata sumei de 250 ron cu titlu de pensie de i.,mai jos scrie : Poprire din oficiu.
Eu am trimis la firma fostului sot, care este si angajatorul lui, o adresa prin care am cerut ca pensie sa fie trimisa la adresa la care locuiesc acum sau sa o depuna intr-un nr de cont la banca, care este deschis pe numele copilului, iar drept raspuns mi-a zis ca trebuie sa cer la judecatorie sa infiinteze din poprirea pe salar cu noua adresa a beneficiarului.De data ce in sentinta scrie ,,poprire din oficiu'', asta nu inseamna ca s-a facut odata infiintarea de poprire ? trebuie sa fac aceasta cerere pt o alta infiintare de poprire doar pt ca se schimba adresa de primire a beneficiarului pensiei de intretinere ?
va rog sa-mi raspunda cineva, pt ca acum in Dec, ar trebui sa se depuna iar pensia si as dori totusi sa intru in posesia ei fara a ajunge sa am divergente cu avocatul, cu care tot incerc sa lamuresc situatia cu onorariul dar de fiecare data incearca sa evite subiectul si imi da acelasi raspuns, ne vom intelege.Nici nu stiu la ce suma ar trebui sa ma astept sa-i platesc la final, la divort am avut alt avocat pe care l-am platit cu 1500 ron.
Va multumesc tuturor pt sfaturile oferite pana acum,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Divort olteanloredana1979 olteanloredana1979 in hotararea civila primita in urma divortului instanta obliga fostul sot la plata onorariului avocat de 400 de lei si pensie de intretinere pentru minora de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarajudecatoria? GHIGU GHIGU Buna seara.Prin hotararea de divort am primit spre crestere si educare cei 2 copii minori rezultati in urma casatoriei,iar fosta sotie este obligata sa ... (vezi toată discuția)