avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare de nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare de nume

Buna ziua ..Sunt divortat si port numele de familie al fostei sotii ,acum doresc sa ma recasatoresc si sa purtam ambi soti numele meu avut anterior adica cel de la nastere..Daca se poate acum la casatorie s-au trebui separat eu sa revin la numele avut anterior si dupa aceea sa ma casatoresc si sa purtam imtreuna cu viitoarea numele meu avut la nastere..Multumesc si astept raspuns Si daca se poate ce documente imi trebuiesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:29, 31 Octombrie 2013

Schimbarea numelui de familie si a prenumelui pe cale administrativa se face conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice, aprobata prin Legea nr. 323/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Competenta de solutionare a cererilor este a presedintelui consiliului judetean, respectiv a primarului general al municipiului Bucuresti, care se pronunta prin emiterea dispozitiei de admitere sau de respingere a cererii de schimbare a numelui, în termen de 60 de zile de la primirea cererii, conform prevederilor art. 13 din O.G.R. nr. 41/2003.

Sunt necesare motive temeinice care sa indreptateaasca solicitantului sa ceara schimbarea numelui sau a prenumelui pe cale administrativa.
La cerere trebuie anexate:

? copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
? un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
? consimtamântul, dat în forma autentica, al celuilalt sot, în cazul schimbarii numelui de familie comun purtat în timpul casatoriei;
? copie de pe decizia de aprobare a autoritatii tutelare, în situatia în care parintii nu se înteleg cu privire la schimbarea numelui copiilor lor minori, precum si atunci când cererea de schimbare a numelui este facuta, pentru minorii si persoanele puse sub interdictie judecatoreasca, de catre tutore;
? certificatele de cazier judiciar si cazier fiscal ale solicitantului;
? orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale.[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Intai reveniti dvs la numele purtat anterior prin procedura administrativa , apoi la casatorie, sotia va lua numele dvs.
la cat timp de la aparitia in monitor pot face cererea de schimbare si cazierele cat timp sunt valabile
6 luni e valabil cazierul si dupa publicare in MO, puteti depune cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate lua numele de dinainte de casatorie TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.sant casatorita cu sotul meu din 2009 si am luat numele lui.cum as putea sa am si numele meu cel de dinainte de casatorie?trebuie neaparat sa dam ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa oficierea casatoriei simona86s simona86s buna ziua...sotul meu a luat numele meu la casatorie din motive personale:)) si acum:)) am vrea sa purtam amandoi numele lui de inaintea casatoriei...adica el ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie ana56 ana56 Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui. Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)