avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in seara zilei de 26.10.2013 am fost testat cu apartul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 in aerul expirat fapt pt care am fost condus la spital pt a-mi fi recoltate probe de sange apoi la sediul politiei pt a mi se intocmi dosar penal,rezultatele inca nu au venit mi s-a zis ca o sa fiu anuntat de ei cand sosesc probele si ce valoare au apoi ei mi-au zis ca o sa trimeata dosaru unui procuror in cazul in care alcoolemia este mai mare de 0,80 in sange ce masuri ar putea lua procurorul impotriva mea?tinand cont ca nu am avut antecedente penale pana in ziua aia de nicio culoare atunci nu am facut accident cu victime sau pagube materiale nu am pus in pericol viata celorlanti participanti la trafic am cooperat cu politistii m-am suspus probelor de sange am dat declaratie si tot ce au zis ei am respectat,deci tinand cont de astea ce masura ar putea lua procurorul contra mea?
Cel mai recent răspuns: Elemer Kadar , Consilier juridic 13:17, 22 Noiembrie 2013
Dacă o să vă iasă rezultatul la sânge peste 0,80%o atunci ve-ți fi trimis în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală admisă. Legea este foarte strictă în acest sens. În schimb dacă nu a-ți mai avut astfel de abateri, nu au fost victime, atunci beneficiați de circumstanțe atenuante și ve-ți primi maxim 6 luni cu suspendare, dar permisul de conducere va fi anulat, și abia la un an de zile după cele 6 luni de pedeapsă aveți dreptul să faceți din nou școala de șoferi
va multumesc frumos,iar in cazul in care a doua proba de sange arata sub 0,80 ce masuri s-ar putea lua contra mea?
Daca la cea de a doua proba alcoolemia este sub 0,8 g/l inseamna ca alcoolemia este in descrestere, iar in momentul in care ati fost oprit era indiscutabil peste 0,8 g/l. Oricum va asteapta un dosar penal penal conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.
scuze daca va deranjez,azi am fost la politie sa ma interesez de probele de sange prima a iesit 0,95 a doua 0,80 in cazul asta as lua o condamnare cu suspendare de maxim 6 luni plus permisul suspendat 1 an de zile plus amenda penala?sau ma poate scoate de sub urmarire penala?
cosmin_nasu a scris:

scuze daca va deranjez,azi am fost la politie sa ma interesez de probele de sange prima a iesit 0,95 a doua 0,80 in cazul asta as lua o condamnare cu suspendare de maxim 6 luni plus permisul suspendat 1 an de zile plus amenda penala?sau ma poate scoate de sub urmarire penala?


Nu. Permisul de conducere se va anula si veti avea dreptul sa dati examen pentru obtinerea unui nou permis dupa trecerea a minim un an de la data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu buna ziua,de curand permisul de conducere mi-a fost suspendat avand o alcoolemie de 0,95 alcool pur in sange la prima proba iar la a doua proba de sange 0,80 ... (vezi toată discuția)