avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost condus la spital pt recoltarea probelor de sange dupa care la sediul politiei unde mi s-a intocmit dosar penal acum astept rezultatul probelor de sange,ce vreau eu sa va intreb.Daca rezultatul probelor este sub 0,80 ce risc iar daca este peste 0,80 ce risc?va multumesc din suflet celor care imi oferiti raspuns
Cel mai recent răspuns: cosmin_nasu , utilizator 16:57, 28 Octombrie 2013
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dacă alcoolemia depăşeşte valoarea de 0.80 mg/l alcool pur în sânge fapta constituie infracţiune (dosar penal - rişti o condamnare cu pedeapsă privativă de libertate şi anularea definitivă a dreptului de a conduce), iar dacă alcoolemia este sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi vei fi sancţionat cu amendă + măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce.
Perioada de suspendare în cazul în care fapta e contravenţie, este în mod normal de 90 zile, dar este obilgatorie testarea la cunoaşterea regulilor de circulaţie. În caz că nu promovezi testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile (90+30=120 zile).
am inteles in cazul in care rezultatul ar fi de sub 0,80 procurorul poate dispune un calcul retroactiv pentru stabilirea alcoolemiei sau poate dispune NUP
eu in trecut nu am mai avut antecedente penale de niciun fel in mod normal procurorul ar trebui sa dispuna NUP dar amenda administrativa plus suspendarea pe 90 de zile a permisului asta in cazul in care rezultatul ar fi sub 0,80 iar daca ar fi peste 0,80 o pedeapsa cu suspendare si cand decizia este definitiva la distanta de un an pot sa-mi iau permisu inapoi cu examinare nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultatul alcoolemie prima probă Elvis 2334 Elvis 2334 am primit rezultatul alcoolemie prima probă 0.80.a doua proba 0.70 ce sancțiuni mise poate aduce e posibil sa fiu judecat va mulțumesc (vezi toată discuția)
Suspendare permis cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in seara zilei de 26.10.2013 am fost testat cu apartul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 in aerul ... (vezi toată discuția)