Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre partaj

buna ziua ,ma_am casatorit in mai 2007 si in sepetmbrie 2007 am cumparat o garsoniera cu banii mei ,anul trecut fosta sotie a divortat avand avind alt barbat iar acum vrea sa imi ia si garsoniera eu neavand unde locui. mentionez faptul ca avem un copil minor iar casa lui vreau sa ai ramana si pe banii care am cumparat garsoniera dovezi ca au fost ai mei.ce sanse as avea sau ce tre sa fac
Solutia va fi cea de atribuire a bunului unuia dintre coproprietari ,putand exista o obligatie de a plati celuilalt o sulta .( o suma de bani cu titlu de despagubiri, raportat la cota-parte ideala, abastracta, matematica , din dreptul de proprietate ).

Instanta de judecata va avea in vedere sumele de bani investite la plata pretului, situatia locativa a fiecaruia, actele de administrare efectuate, care au condus la sporirea valorii de circulatie a bunului proprietate devalmasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - partaj ContSters14414 ContSters14414 Buna ziua ! am si eu urmatoarea problema la care as dori niste lamuriri ! In anul 2004 m-am casatorit, cumparand din vanzarea unei garsoniere a parintilor ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj MarianaMa MarianaMa Buna ziua.Am si eu o problema..Sunt casatorita de 27 de ani si acum as vrea sa divortez din cauza ca eu si sotul meu nu ne mai intelegem.Am aflat de curand ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - divort fara partaj, cedare cota copilului nadia22 nadia22 daca parintii mei au divortat fara partaj.cum pot intra in posesia apartamentului daca unul din parinti doreste asta (vezi toată discuția)