avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere cont PFA de catre banca fara instiintarea ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere cont PFA de catre banca fara instiintarea clientului

Buna ziua. Am un PFA si bineinteles un cont deschis la una dintre minunatele banci care functioneaza in Romania. Contul avea card de debit atasat si serviciul de internet banking. La aceeasi banca aveam si cont de PF pe care nu l-am mai utilizat de cel putin 1 an. Acum 2 zile m-am trezit ca nu pot primi sume din prestarile de servicii deoarece banca a inchis de la sine putere contul de PFA, desi acesta avea rulaj, deci nu era un cont nefolosit. In schimb au lasat activ cointul de POF pe care eu nu il mai utilizez, si care nu mai avea miscare de 1 an de zile.
Sunand la banca mi s-a spus ca nu am datele actualizate si au considerat necesar sa inchida contul fara a se incerca notificarea sau luarea legaturii cu mine. Precizez ca aveau la dispozitie atat nr de telefon cat si adresa de mail.
Din cate stiu eu contul unui PFA nu se poate inchide asa de usor, PFA fiind asimilat PJ. Am solicitat redeschiderea contului si mi s-a spus ca nu se poate si ca trebuie sa deschid un alt cont pe PFA. Alt timp pierdut si alt comision de emitere card. Sa nu mai spun de modificarile pe care eu trebuie sa le fac in gestiunea mea.
Imi poate spune cineva in baza carei legi banca a procedat la aseasta masura? Caci in Reg 9/2008 al BNR nu am gasit precizat ca li se da voie sa inchida conturile. Cel mult le poate bloca pana la notificarea corespunzatoare a clientilor.
Ce masura pot eu lua impotriva bancii?

Mi-a inchis un cont vital pentru activitatea mea, cu sold, si au lasat deschis un cant inactiv de 1 an de zile.
Ce sanctiuni se pot aplica in acest caz acestei banci sau functionarului care a facut acest lucru?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 10:03, 3 Noiembrie 2013
Formulati o adresa catre Banca si cereti de urgenta redeschiderea contului abuziv inchis, sub sanctiunea platii unor daune de 500 lei/zi intarziere, precizand si faptul ca veti formula o plangere penala impotriva celor vinovati de abuz in serviciu si purtare abuziva....Concomitent formulati si o plangere la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului , intrucat acestia vor lua legatura mai repede cu Banca si ii va mobiliza pe acestia sub sanctiunea unor amenzi.....Ma puteti contacta in privat pentru demersurile mentionate si mai multe lamuriri....success!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Cont bancar inactiv poprit,doresc deschiderea unui cont de salariul la aceeași bancă. mihai0888 mihai0888 Bună ziua Mă confrunt cu o poprire pe un cont care l-am avut la o bancă , de acum vreo 3 ani nu știu nimic de aceea poprire nu am fost notificat de ... (vezi toată discuția)
Intrbare valerica1979 valerica1979 am un card de debit de 4 ani de zile iar de 2 ani este expirat,am fost la banca sa-mi inchida contul de card iar banca nu vrea sa-l inchida pana nu platesc ... (vezi toată discuția)