avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor de incalzire pentru apartament ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor de incalzire pentru apartament ANL

Buna ziua! Locuiesc cu chirie intr-un apartament ANL, cu contract. Centrala pe gaze este ptr intreg blocul (30 de apartamente) iar factura vine la asociatie, unde se calculeaza suma de plata ptr fiecare apartment in parte. Intrebarea mea este ce trebuie sa depun la dosar - factura mare sau o adeverinta de la asociatie cu defalcarea pe apartament? Sau ambele? Cei de la primarie mi-au spus ca nu as avea dreptul la ajutor daca luiesc in apartament inchiriat, insa am citit legea si specifica clar ca am dreptul.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:36, 5 Noiembrie 2013
Va redau mai jos documentele care trebuie sa insoteasca cererea-declaratie pentru acordarea ajutorului de incalzire 2013/2014:
„În vederea stabilirii dreptului se vor solicita următoarele acte doveditoare care atestă componenţa familiei, veniturile realizate, locuinţa si bunurile deţinute:

1. Componenţa familiei se dovedeşte cu următoarele acte:
-actele de identitate ale solicitantului şi membrilor familiei (B.I., C.I., C.I.P.);
-certificatele de naştere ale copiilor în vârstă de până la 14 ani;
-certificatul de căsătorie sau, după caz, hotărârea de divorţ;
-adeverinţă eliberată de către asociaţia de proprietari/locatari în care se menţionează numărul membrilor de familie, numele şi prenumele acestora şi codul client.
-hotărâre definitivă de încuviinţare a adopţiei, de plasament familial al minorului;
-actul din care să rezulte calitatea de tutore sau curator.
-alte documente solicitate, după caz:

2. Veniturile se dovedesc cu următoarele acte, după caz:
-adeverinţă de salariat, din care să reiasă venitul net şi valoarea bonurilor de masă, prime, indemnizaţii de hrană, etc;
-talon de şomaj;
-talon de alocaţie de stat;
-talon de pensie, pentru toate categoriile de pensii;
-talon de indemnizaţie, pentru toate categoriile de indemnizaţii;
-adeverinţă eliberată de Casa de Pensii sector 6 din care să reiasă dacă figurează cu dosar;
-certificat de încadrare în grad de handicap;
-adeverinţă de venit eliberată de Administraţia Finanţelor Publice pentru anii 2012-2013 pentru toţi membri adulţi, indiferent de venitul obţinut (în funcţie de veniturile obţinute vor putea fi solicitate la depunere acte suplimentare, de exemplu: un extras de cont pentru luna în care se depune cererea pentru a constata dacă persoana sau familia deţine un depozit bancar cu valoare mai mare de 3000 lei).
-alte documente doveditoare, după caz.

3. Locuinţa se dovedeşte cu următoarele acte, după caz:
-contractul de vânzare – cumpărare deţinut de titular;
-contractul de vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere sau cu clauză de habitaţie;
-actul de succesiune deţinut de titular;
-contractul de închiriere deţinut de titular;
-contractul de comodat deţinut de titular;
-împuternicirea legală întocmită de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere, ori de reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 16 ani.
- alte documente solicitate, după caz.
4.Furnizorul de gaze sau se energie electrică se dovedeşte cu factura emisă de GDF SUEZ ENERGY ROMANIA, respectiv de ENEL.
Pentru persoanele care doresc să solicite ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, este necesar să se facă dovada debranşării locuinţei de la energie termică, în baza unui document oficial.
Pentru persoanele care au domiciliul legal situat pe raza altei unităţi administrativ-teritoriale se va depune o adeverinţă de negaţie eliberată de primăria de domiciliu din care să rezulte că nu a depus cerere pentru acordarea acestui tip de ajutor, certificatul fiscal eliberat de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale.”
De mentionat ca cererea şi declaraţia pe proprie răspundere va fi primită doar în situaţia în care se vor prezenta toate documentele solicitate.
Ajutorul pentru incalzire se acorda persoanei, fara a se specifica ca trebuie sa fie proprietar.
Ba dimpotriva, in formular exista rubrici care completate, rezulta ca persoana care solicita ajutorul este chirias.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru incalzire gaby di biasi gaby di biasi buna seara!Am fost constrans sa refac buletinul expirat cu o alta adresa deoarece ambii parinti sunt la munca in strainatae.Cum fac sa beneficiez de reducere ... (vezi toată discuția)
Protectie sociala steelvl steelvl O familie formata din patru membri ( parinti si doi minori) al carei venit net lunar se situaza sub 300ron/persoana pe luna , de ce drepturi sociale poate ... (vezi toată discuția)
Acte ajutor incalzire Dof Dof Stie cineva ce acte sunt necesare in acest an pentru obtinerea ajutorului de incalzire, pentru o persoana singura? Anul trecut stiu ca am completat un ... (vezi toată discuția)