Buna ziua.
Pana in luna iulie inclusiv, in anul curent, am beneficiat de pensie de urmas.
Mentionez ca in data de 27 mai eu am implinit varsta de 26 de ani.
Stiu ca, conform legii 263/2010, se poate beneficia de pensie de urmas, in conditile in care suntr urmate studii, in unitatii acreditate, pana la indeplinirea varstei de 26 de ani, fara depasirea acestei varste.
Totodata mentionez mi a fost acordata pensia de urmas, pentru luna iunie si pentru luna iulie (cu toate ca implinisem 26 de ani). In momentul in care mi a sosoit pensia pe luna iulie (eu chiar nu mai asteptam sa mai primesc, cunoscand prevederile legale), am facuto o adresa, catre Casa locala de pensii, si am cerut sa se sisteze pensia, intrucat eu nu mai eram intr-o forma de invatamant si ca indeplinisem varsta legala.
Acum cateva zile am primit 2 decizii, emise de catre casa locala de pensii, prin care mi se solicita sa restitui banii, care s-au platit si incasat neavenit.
Prima decizie (privind incetarea pensiei de urmas) poate fi contestata, in 30 de zile de la comunicare, la casa locala de pensii, iar cea de a doua decizie (privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale) poate fi contestata in 15 de la comunicare la tribunalul competent.
Intrebarea mea este, ce pot sa fac eu in aceasta situatie, avand in vedere ca a fost o greseala de a lor, faptul ca tot mi au acordat aceasta pensie, dupa momentul in care eu am indeplinit varsta de 26 de ani?
Cel mai recent răspuns:
Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane
15:05, 5 Noiembrie 2013