avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate fi ocupat un post vacant pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate fi ocupat un post vacant pe perioada nedeterminata de catre un angajat pe perioada determinata prin redistribuire?

Este vorba de un spital, posturile au aceeasi specialitate, acelasi nivel de studii si apartin de aceeasi structura (Laborator de analize medicale).
Postul pe perioada determnata a fost obtinut prin examen ca urmare a suspendarii CIM pentru cresterea copilului, iar noul post vacant pe perioada nedeterminata ca urmare a pensionarii limita de varsta a ocupantului.
Intrebarea este daca noul post poate fi ocupat prin redistribuire de catre persoana angajata pe perioada determinata (in acelasi laborator) si care ar fi temeiul legal pentru aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 7 Noiembrie 2013
Art.30 alin.1 C.mun. : Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

HG nr.286/2011 , Anexa :
Art. 1. — (1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzator unei functii contractuale se face prin concurs sau examen, in limita posturilor vacante sau temporar vacante prevazute in statul de functii.
(2) In cazul in care la concursul organizat se prezinta un singur candidat, ocuparea postului se face prin examen.
...

Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in treapta superioara anamariagroza anamariagroza buna ziua! o persoana care ocupa o functie de executie la o institutie publica care nu a beneficiat in ultimii 5 ani de promovare intr/o treapa superioara ... (vezi toată discuția)
Aplicarea oms 1470/2011 ANDREI_oni ANDREI_oni Bună ziua, lucrez într-o unitate de service aparatură medicală cu autofnanţare, aflată în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică, vă rog frumos ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in munca pensionatul pensionatul Care este cadrul legal de incadrare a unui nou angajat cu contract de munca in sistemul bugetar? Este cazul unui administrator la cresa care nu are si nu a ... (vezi toată discuția)