avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA asigurari ?

Am luat o locuinta prin banca si am fost obligat sa fac asigurare la ia ,la o firma mare de asigurari. DE anul acesta mi au bagato si pe ce a obligatorie de stat pe aceiasi polita.EU stiam ca cei care au o polita de asigurare nu o mai poltesc si pe ce a de stat! Ma poate lamuri cineva ? MINTEA mea cred ca o ia razna cu astia!!!
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 19:45, 12 Noiembrie 2013
Si a noastra :D
Cea de 20 de euro este OBIGATORIE (ca si RCA la masina), cea suplimentara este facultativa, dar in cazul dumneavoastra care aveti credit la banca este obligatorie din cauza bancii.
Traim in Romania.....vorba lui Badea.
Daca observati, prima de 20 E este scazuta din polita facultativa si achitata separat pentru polita obligatorie.Aveti doua polite dar nu se suprapun.PAD (polita obligatorie impotriva dezastrelor) este pentru suma de 20000 E si cuprinde numai aceste 3 riscuri, pentru care polita facultativa acopera diferenta de valoare pana la cea a locuintei cumparate.
In plus, polita facultativa mai acopera si alte riscuri decat dezastrele, pentru intreaga suma asigurata.
Prin modificarea legii, polita PAD a devenit din nou obligatorie si au primit autorizare sa o incheie si ceilalti asiguratori care nu erau autorizati.
Consider ca statul face un abuz
Da, face. Condimentat cu nesimtire si tupeu.

Nu ar mai trebui comparata asigurarea asta cu RCA:
1 - RCA nu este pe posesie, ci pe folosinta
2 - RCA este pentru despagubirea tertilor
3 - RCA are o logica
Sarcasticul a scris:

Da, face. Condimentat cu nesimtire si tupeu.

Nu ar mai trebui comparata asigurarea asta cu RCA:
1 - RCA nu este pe posesie, ci pe folosinta Proprietarii (posesie) sunt obligati sa asigure autovehiculul nu utilizatorii
2 - RCA este pentru despagubirea tertilor Prin caracterul de obligativitate, si autovehiculul precum si persoana proprie sunt asigurate fata de actiunile altora
3 - RCA are o logica De ce n-ar avea si PAD-ul o logica?Daca n-ar fi obligatorie, cati soferi si-ar asigura masina pentru daune civile, bazat pe logica "mie nu mi-se poate intampla"??

Logica initiala a fost de educatie si solidaritate.Din pacate, interesele financiare si-au bagat coada iar rezultatul este o noua sursa de profit directionabil B-)

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei MARIA_O MARIA_O Buna ziua in cazul in care o persoana are un credit imobiliar pt care este obligata sa incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei, reinnoita ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)