Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impiedicare acces mostenire prin distrugere proprietate

Buna ziua,
In august 2012 a decedat tatal meu care avea in proprietate o casa mica in care locuia situata intr-o curte in care mai exista si o alta casa cu alt proprietar.Acest proprietar ne-a contactat ca vrea sa cumpere casa pe o suma derizorie.Nu am fost de acord si am scos casa la vanzare Pe motiv ca s-ar fi inteles cu tatal meu desi nu are nici o dovada a intrat in casa decedatului pana a veni noi,a daramat un zid pe motiv ca face imbunatatiri fara autorizatie , a scos geamurile si podelele.A amenintat ca numai lui o sa o vindem.Ce pot face legal?Multumesc
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:13, 11 Noiembrie 2013
Faceti plangere penala pentru distrugere, furt calificat, tulburare de posesie si violare de domiciliu....E suficient pentru a-l linisti. Apoi, sa stiti ca din punct de vedere legal, acesta are un drept de preemptiune la cumpararea imobilului/casei respective, insa numai daca va face o oferta de pret cel putin egala cu pretul cerut de dvs in publicitatea de vanzare....Intrucat este mai complicata speta, va sfatuiesc sa va adresati unui avocat, pentru a va analiza correct actele detinute....Succes!
Faceti plangere pt distrugere si constituiti-va parte civila.
De ce ar avea un drept de preemtiune ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
1.Pentru ca "avea in proprietate o casa mica in care locuia situata intr-o curte in care mai exista si o alta casa cu alt proprietar"....Curtea comuna ii da dreptul de a avea prioritate in cazul unei vanzari a imobilului invecinat, bineinteles cu indeplinirea celorlalte conditii legale privind vanzarea...
2. Ati uitat de celelalte fapte: patrunderea in casa si furtul geamurilor.:-/
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
polloctav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare penala emiliana emiliana 1.Daca am facut o plangere penala acum 3 luni, pot sa citesc declaratia data de parat? sau organul poate sa ma informeze ce a declarat paratul? 2. Am facut ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu si distrugere getacr getacr Bunaziua, Va rog sa ma ajutati cu lamuriri pentru urmatoare situatie:in 2018 pe 15 august am sesizat politia pentru violare domiciliu si distrugere intru-cat ... (vezi toată discuția)
Casa comuna, una cu risc de a se darama theolina theolina Buna seara! Este prima oaracand scriu pe acest forum, dar am mai multe probleme si nu stiu cum sa le rezolv sau macar sa le atenuez. 1.Tocmai am cumparat un ... (vezi toată discuția)