avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impiedicare acces mostenire prin distrugere proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impiedicare acces mostenire prin distrugere proprietate

Buna ziua,
In august 2012 a decedat tatal meu care avea in proprietate o casa mica in care locuia situata intr-o curte in care mai exista si o alta casa cu alt proprietar.Acest proprietar ne-a contactat ca vrea sa cumpere casa pe o suma derizorie.Nu am fost de acord si am scos casa la vanzare Pe motiv ca s-ar fi inteles cu tatal meu desi nu are nici o dovada a intrat in casa decedatului pana a veni noi,a daramat un zid pe motiv ca face imbunatatiri fara autorizatie , a scos geamurile si podelele.A amenintat ca numai lui o sa o vindem.Ce pot face legal?Multumesc
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:13, 11 Noiembrie 2013
Faceti plangere penala pentru distrugere, furt calificat, tulburare de posesie si violare de domiciliu....E suficient pentru a-l linisti. Apoi, sa stiti ca din punct de vedere legal, acesta are un drept de preemptiune la cumpararea imobilului/casei respective, insa numai daca va face o oferta de pret cel putin egala cu pretul cerut de dvs in publicitatea de vanzare....Intrucat este mai complicata speta, va sfatuiesc sa va adresati unui avocat, pentru a va analiza correct actele detinute....Succes!
Faceti plangere pt distrugere si constituiti-va parte civila.
De ce ar avea un drept de preemtiune ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
1.Pentru ca "avea in proprietate o casa mica in care locuia situata intr-o curte in care mai exista si o alta casa cu alt proprietar"....Curtea comuna ii da dreptul de a avea prioritate in cazul unei vanzari a imobilului invecinat, bineinteles cu indeplinirea celorlalte conditii legale privind vanzarea...
2. Ati uitat de celelalte fapte: patrunderea in casa si furtul geamurilor.:-/
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
polloctav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare penala emiliana emiliana 1.Daca am facut o plangere penala acum 3 luni, pot sa citesc declaratia data de parat? sau organul poate sa ma informeze ce a declarat paratul? 2. Am facut ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu si distrugere getacr getacr Bunaziua, Va rog sa ma ajutati cu lamuriri pentru urmatoare situatie:in 2018 pe 15 august am sesizat politia pentru violare domiciliu si distrugere intru-cat ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)