avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu stiu ce sa fac
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu stiu ce sa fac

O intamplare banala ,am datorii la asociatia de locatari si prin urmare m-am trezit cu cardul de salarii blocat fara sa stiu ce se intampla intrebarea ar fi ce sa pot face pentru ca nu am alta sursa de venit decat salariul de la sc. unde imi desfasor activitatea deci eu nu voi mai putea plati nici o utilitate ceea ce are deasemenea alte repercursiuni si nu-mi ramane nici un venit din care sa pot trai pana la rezolvarea situatie ,daca ma puteti ajuta as fi foarte bucuros adica ce as putea demara ca sa pot si trai si sa mai scap si de datorii si in aceasi masura sa nu raman fara utilitati de care am nevoie,va multumesc daca ati avut rabdare
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:06, 12 Noiembrie 2013
Buna ziua,

o parte din venitul din salariu va ramane - in mod uzual se popreste 1/3 din venituri si se poate ajunge la 1/2 in anumite conditii. prin urmare ar trebui sa puteti trai din restul de bani. Daca vi s-a poprit intregul venit, atunci sunt niste demersuri pe care le puteti face la executorul respectiv, aratand ca acel cont va primiti salariul si ca ar trebui sa va opreasca numai 1/3 din venit.
Costi Boncu
O intamplare banala ,am datorii la asociatia de locatari..........deci eu nu voi mai putea plati nici o utilitate ceea ce are deasemenea alte repercursiuni..........sa mai scap si de datorii si in aceasi masura sa nu raman fara utilitati de care am nevoie

Nu vreau sa "va cert", dar ceea ce ati folosit de la asociatie (platite de ceilalti proprietari) nu le considerati tot utilitati, de ele nu aveti nevoie, nu aveti nevoie de apa, caldura, lift, etc.?
Toti restantierii la cotele de intretinere au curent electric, telefoane (de ultima generatie), cablu TV, internet, etc.
Sunt curios de cate luni (sau ani) nu ati mai platit UTILITATILE pe care le-au furnizat si platit cei din asociatie, daca s-a ajuns la un lucru atat de grav cu blocarea contului.
Puteti sa negociati cu cei din asociatie si sa va luati un angajament prin care sa va obligati ca in cel mai scurt timp sa achitati datoria, nu spuneti nimic despre ce suma este vorba, de cate luni nu ati platit.
Teoretic, pentru a iesi din situatia neplacuta se impune sa va asumati responsabilitatea si sa acoperiti debitul acumulat
Practic sunteti liberul arbitru care hotaraste varianta de plata
Procedural,dvs aveti cunostiinta de mai mult timp de existenta debitului acumulat ,de demersurile asociatiei de proprietari care a ajuns cu scopul legitim recuperare debit sa apeleze la instanta de judecata,ulterior la executor judecatoresc care a dispus poprire pe card- perioada in care orice proprietar responsabil desfasura minimum de demersuri concrete pentru negociere si incheiere angajament de plata -care ar fi indepartat situatia cu care va confruntati actualmente
Incercati macar acum sa negociati anagajment de plata cu presedintele de asociatie
arny67 a scris:
...am datorii la asociatia de locatari si prin urmare m-am trezit cu cardul de salarii blocat ...

Nu se poate sa va fi trezit asa intr-o dimineata de toamna si sa nu mai puteti scoate nici un ban de pe card fara sa existe o explicatie, un proces, o hotarare judecatoreasca prin care ati fost obligat sa platiti datoriile catre asociatie ori catre alti creditori.
Povestiti-ne cum ati ajuns aici ca sa intelegem.
Cu siguranta ca la baza popririi sta o hotarare judecatoreasca. Asociatia nu poate pune poprie pe cardul dvs. Cel mai intelept ar fi sa mergeti la asociatie si sa incheiati un acord de plata in rate. Acum nu stiu daca se poatre ridica poprirea in baza acestui acord de plata.

Alte discuții în legătură

Datorii radet asociatie proprietari racu_camelia racu_camelia Buna seara, asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc are datorii mari la Radet si a fost executata silit. Pentru neplata acestei datorii exista ... (vezi toată discuția)
Penalitati Banica Ionut Banica Ionut Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in ... (vezi toată discuția)
Restante, proces belvedere belvedere buna ziua As mai avea 9 rate la primarie pt a termina de achitat apartamentul.Am acumulat datorii de 3500 lei la caldura ,gaze ,intretinere.Asociatia de ... (vezi toată discuția)