avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare pe timp de iarna
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare pe timp de iarna

Daca exista si in Romania ,ca si in alte tari europene, moratoriu de interzicerea evacuarilor , indiferent de motive , in lunile de iarna ?
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:44, 12 Noiembrie 2013
Buna ziua.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 40/1999.
Legea locuintei nr. 114/1996.
La ce articole mai exact ? OUG 40 1999 priveste protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe, iar legea locuintei reglementează aspectele sociale, economice, tehnice şi juridice ale construcţiei şi folosinţei locuinţelor.

Era prevazut in vechiul cod de procedura civila, acum nu mai gasesc corespondent.

Art. 578 ind 1

(1) “Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.”

(2) “Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă, şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică.”

Asa era, in NCC am gasit doar asta :


Art. 829
In cazul in care debitorul sau tertul dobanditor ocupa el insusi imobilul urmarit, la cererea creditorului sau a executorului, instanta de executare va putea, dupa imprejurari, sa ordone evacuarea sa din imobil, in tot sau in parte, fie de indata, fie intr-un anumit termen.
In noul Cod de procedura, gasiti ce va intereseaza la art. 895.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din apartament gina09032007 gina09032007 As dori sa stiu daca exista o lege care interzice evacarea dintr-un apartament in perioada ianuarie-martie ? Sau, in orice caz,pe perioada de iarna? Este ... (vezi toată discuția)
Evacuare pe timp de iarna Ceranu Ceranu Ce legea interzice executarile din locuinte iarna?#-o #-o (vezi toată discuția)
Executare silita cristina54 cristina54 Buna seara. Exista o lege care interzice executarea silita a unui imobil, pe perioada de iarna. Care este aceasta perioada sau se stabileste functie de ... (vezi toată discuția)