avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proceduri notariale imputernicire bunici in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proceduri notariale imputernicire bunici in cazul plecarii parintelui in strainatate

buna ziua,de curand mi s-a propus o oferta de lucru in strainatate.Sunt divortata,iar custodia minorei este comuna.Intrebarea mea este,ce proceduri legale pot lua ca si masura de preventie,ca ulterior fostul sot sa nu imi creeze probleme?Eu impreuna cu fiica mea minora locuim impreuna cu parintii mei,acestia fiind amandoi pensionari,avand posibilitatea sa se ocupe de fetita,iar in partea fostului sot nu are nimeni cine sa se ocupe de ea.Va multumesc!:(
Autoritatea parinteasca este comuna intre tata si mama.
Daca mama nu este prezenta, tatal poate cere si obtine stabilirea domiciliului copilului la el.
Ce fel de probleme va poate cauza?
Cati ani are copilul si ce relatie are cu tatal ?
fetita luna viitoare face 7 ani si este in relatii bune cu tatal.Vine si o viziteaza ori de cate ori simte nevoia nu i-am interzis in mod expres sa vine doar in programul stabilit atata timp cate este totul ok,dar ma gandesc pe parcurs daca pot face o imputernicire parintilor mei ca acestia sa ma reprezinte pe mine...nu stiu ce sa zic.
Parerea mea e sa vb cu tatal si copilul si sa hotarati impreuna in chestiunea asta.
aveti custodie comuna, prin urmare , daca plecati si el vrea sa ia el copilul poate face actiune in acest sens si are sanse, mai ales daca se intelege bine cu copilul.

cel mai bine este sa aveti un acord cu el ca este de cord sa fie copilul in grija bunicilor cat sunteti plecata.

alte solutii nu pot fi date decat daca se analizeaza cazul in speta in amanunt.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodia daca tatăl e plecat Gaby1985 Gaby1985 Buna ziua,in legătură cu,custodia între soti in cazul divortului;tatăl e mereu plecat in strainatate,aprox o luna plecat,doua sapt acasa,si vrea custodia ... (vezi toată discuția)
Acord plecare strainatate tata pentru copil viomag viomag buna ziua. sunt tatal unei fetite de 4 ani, am drept de vizita prin hotarare judecatoreasca( copil din afara casatoriei), merg des la fetita mea iar mama ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua fostul sot copilul ? ralucarolly ralucarolly in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program ... (vezi toată discuția)