avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia daca tatăl e plecat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia daca tatăl e plecat

Buna ziua,in legătură cu,custodia între soti in cazul divortului;tatăl e mereu plecat in strainatate,aprox o luna plecat,doua sapt acasa,si vrea custodia totala,nu are locuinta personală,locuieste împreună cu părinții,fetita are 4 ani!Mama lucrează in oras unde si locuieste au împreună luat un apartament anl;mentionez ca el acum locuieste cu părinții si fetita la ei!el incontinuare amenințând-o ca o poarte prin tribunal daca nu accepta custodia totala!
Va multumesc!
Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun indiferent de ce vrea fiecare si oricat s-ar judeca.
Cel mai probabil, locuinta copilului va fi la mama, iar tatal va plati pensie. Nu se inteleg cat sa divorteze la notar, se vor judeca in instanta.
Deci sa inteleg ca custodia nu poate sa fie totala a tatălui?daca prin absurd o obține,ea mai poate fi atacată in timp?
Este foarte greu de obținut custodia exclusiva în cazul dvs.

Daca va da în judecată va apărați si va 0uteti angaja si avocat.
Doar daca ar obține el copilul ar fi discutabilă o custodie totală dar e foarte greu să o obțină în condițiile descrise.
Daca stiti sa va apărați veti castiga dvs. copilul.
Custodia se exercita în comun de către ambii părinți, conform legii. Chiar dacă fetita se afla în prezent la
bunicii paterni, mama fetei poate cere sa se stabilească domiciliul fetei la adresa dânsei și exercitarea autorității părintești în comun. Nu mai exista custodie exclusiva, cu câteva excepții dar nu cred sa fie cazul!
Va multumesc!daca prin absurd tatăl renunta sa-o mai trebuiască custodia,in timp poate sa o ceara iar?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu copilul dupa divort ? AliceW AliceW Buna ziua ! Am o problema . Sa zicem ca doi parinti au divortat , iar acum se judeca pentru custodia copilului . Mama vrea custodia totala si vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort cimpan_anamaria@yahoo.com cimpan_anamaria@yahoo.com Tatăl fetei mele in urma divorțului mi-a cerut ca fata mea de 4 ani sa nu mai doarmă cu mine și prietenul meu in pat...in cazul în care vrea sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)