avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

In urma cu doua luni, am cuparat o masina care era inmatriculata in Romania in 2003. As vrea sa stiu cine trebuie sa plateasca timbrul de mediu cumparatorul sau vanzatorul? Eu am trecut-o la taxe si impozite la primaria de care apartin. Pot sa circul in continuare cu masina fara a o inmatricula-o pe numele meu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 20:23, 14 Noiembrie 2013
Cumparatorul suporta taxa de timbru de mediu.
Circulati pe riscul dumneavoastra deoarece potrivit Ordonantei 195/2002 in termen de 30 de zile trebuie sa procedati la inmatriculaea autoturismului.
Daca vanzatorul nu v-a scris pe spatele talonului .. instrainat catre la data de ..., conform legislatiei actuale puteti circula ani de zile cu masina fara niciun risc. Cand sunteti oprit spuneti ca e masina cumnatului si la revedere. Sa aveti grija ca rca-ul sa il intocmiti pe numele celui din talon (vanzatorului, nu pe numele dvs) si sa aveti grija sa nu va fie ridicat talonul (se ridica pt lipsa itp, rca, precum si alte lucruri). Daca va este ridicat doar cel pe numele caruia e talonul il poate recupera.

Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
cosmintt26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu hino hino Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003. Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un ... (vezi toată discuția)
Legi noi = probleme noi timbrul de mediu LGLro LGLro Buna seara, [b]Poveste mea[/b]: Am cumpărat in aprilie 2012 un autovehicul înmatriculat în Brăila (eu sunt din București) , am încheiat un ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare Hcn167 Hcn167 Buna ziua, Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. ... (vezi toată discuția)