avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pret contract vanzare - cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pret contract vanzare - cumparare apartament

Buna ziua. Este mai sigur sa se declare pretul real, final de actizitie al unui apartament, mai ales ca se face si un credit pe jumatate din suma prin Prima Casa? Proprietarul vrea o valoare aproape la jumate, pentru a nu plati impozitul la toata suma. A zis ca daca dorim sa apara suma reala, sa suportam noi diferenta, ceea ce ne ridica cheltuielile cu inca 700 E.
Multumim
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:59, 8 Mai 2014
In contractul de vanzare-cumparare autentic, partile declara ca pretul este cel real si ca li s-a pus in vedere consecintele falsului in declaratii si privind evaziunea fiscala. Totodata pretul de vanzare al imobilului, daca este sub minimul stabilit in grila notarului, este avut in vedere la calcularea impozitului pe venit, evaluarea notarului.
Nu va lasa notarul sa declarati asa o valoare, cel mai probabil e sub pretul de lista.
E ilegal si produce consecinte eventual in caz de probleme la contract, la valabilitatea vanzarii, la actele din spate...
Poate veti avea nevoie cadva sa dovediti cat ati platit pe ap sau daca se anuleaza cumva actul, veti primi doar cat ati declarat ca ati dat.
Nu e bine, corect e sa scrieti cat dati si dansul sa plateasca impozit la cat incaseaza.
buna seara,

As avea si eu o intrebare referitoare la vanzarea-cumpararea unui imobil.
Daca o persoana fizica isi cumpara un imobil la o valoare de 50 de mii de eur si il vinde in acelasi an la jumatate de pret (pret acceptat de notar) ar putea avea probleme cu fiscul?
multumesc!
Nu, insa daca acel pret este sub cel de grila de expertiza imobiliara a notarilor, toate taxele si impozitul se va calcula la valoarea din acea grila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare imobile la notariat prea mari ! romanasul romanasul un mic ex: Am o casa de vanzare in sect 2 construita inainte de anul 2000 cu teren aferent. Conform ghidului notarial taxele de vanzare sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit transfer proprietate ariaint ariaint Buna ziua, Avem urmatorul caz concret. Un teren executat silit cu un pret de adjudecare de 6000 EUR. Pentru intabularea dreptului de proprietate trebuie ... (vezi toată discuția)