avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atelier de reparatii in subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atelier de reparatii in subsolul blocului

Un vecin si-a "facut"atelier de reparatii in pivnita si evident consuma din curentul de pe scara.Solutia legala este sa isi monteze separat contoar electric sau mai exista si alta posibilitate?Are voie? Si daca da,in ce conditii?Va multumesc f mult
Cel mai recent răspuns: Robot41 , utilizator 20:46, 26 Noiembrie 2013
Ce intelegeti prin "pivnita", spatiul tehnic de la bloc?
Este bloc sau casa la curte cu 2 propretari?
Daca este imobil de locuit in comun,subsolul tehnic reprezinta parte comuna
Din constructie,subsolul tehnic este alimentat cu energie electrica 24 V,astfel incat aparatura electrica traditionala nu poate fi utilizata decat in cazul existentei de transformatoare speciale
Legal ,spatiile parte comuna din imobil de locuit in comun ,pot fi utilizate exclusiv de catre proprietari,in cazul incheierii de contract de inchiriere sau de comodat intre proprietar si asociatia de proprietari
Daca repara incaltaminte sau umbrele i se poate calcula un consum lunar pentru ilumitat si se poate face o conventie intre asociatia de proprietari si respectivul mester pentru plata suplimentara unei cote din curentul electric.
Daca insa face sudura sau alte reparatii care presupun consum mare de curent, atunci nu poate sa-si faca atelier de reparatii in subsol nici cu, nici fara contor separat. Poate da foc la infrastructura din subsol.
Cand vecinul si-a facut "atelier", cine i-a dat voie? Cred ca vecinul dumneavoastra, a avut acordul cuiva,ca doar n-a spart pivnita!? Infomati-va mai bine..si este foarte simplu spune-ti-i sa il desfiinteze(atelierul..............).Legal nu ii puteti face nimic pentru ca repet..........i s-a permis .
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
Robot41, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum ilegal de curent electric widad widad consum de curent electric in pivnitile construite ilegal in subsolul scarii blocului unde locuiesc!exista o valoare din punct de vedere financiar stabilita a ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)