avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura din anul 2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura din anul 2009

Buna ziua,
In urma unei sentinte civile definitiva si irevocabila sunt obligata sa achit catre un frunizor lucrari suplimentare, fara sa i fi acceptat factura in 2009. Precizez faptul ca s-a constituit provizion in anul 2009. In cazul in care am pierdut procesul cum inregistrez speta? Anularea provizionului categoric il inregistrez, dar factura?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 09:54, 18 Noiembrie 2013
Inregistrati si factura .
Buna ziua,

Inregistrati factura, asa cum s-a precizat in raspunsul de mai sus, si va puteti exercita dreptul de deducere a taxei prin decontul de TVA, in conformitate cu art.147^1, alineatele 2 si 3 din CF.
Dat fiind faptul ca dreptul de deducere se exercita dupa o perioada mai mare de trei ani consecutivi de la data facturii, aveti obligatia notificarii organelor fiscale competente printr-o scrisoare recomandată, însoţită de copii de pe facturi sau alte documente justificative ale dreptului de deducere faptul că veti exercita dreptul de deducere după mai mult de 3 ani consecutivi după anul în care acest drept a luat naştere.

Numai bine
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva, cheltuieli deductibile din facturi neinregistrate gabihob gabihob O societate a descoperit ca nu a inregistrat cateva facturi de la furnizori din anii 2011, 2012 si 2013. De la 1 ianuarie 2013 este platitoare de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Deducere tva felisana felisana Buna ziua! In cat timp de la emiterea unei facturi se poate exercita dreptul de deducere a TVA aferent unei facturi de achizitii? Baza legala va ... (vezi toată discuția)
Returnare de tva in cazul declararii punct de lucru eusiatat eusiatat In cazul in care am achizitionat un imobil in urma cu cativa ani ni se poate returna TVA-ul, in cazul in care inregistram acel imobil ca punct de lucru? ... (vezi toată discuția)