avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl

Buna ziua!
V- as ruga sa imi raspundeti la o intrebare: o persoana este in prezent asociat unic la un SRL, care tocmai a intrat in procedura de faliment, avand termenul in instanta in luna ianuarie.Procedura de faliment a fost declansata de Finantele Publice. Aceasta persoana poate sa infiinteze un alt SRL? Trebuie sa astepte declararea falimentului intai?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ecoweb Platform SRL , Contabil 22:45, 20 Noiembrie 2013
Poate deveni actionar insa nu unic, intr-o societate noua. Daca pe langa procedura falimentului se va descoperi si fapte ce imputa un cazier fiscal, acesta nu va mai putea deveni asociat din momentul inregistrarii lor in acest cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator posibilitati Silvia  Aldea Silvia Aldea Am o nedumerire referitor la posibilitatea unei persoane fizice de a-si mai infiinta o societate comerciala, in care fie este asociat unic, fie vor fi mai ... (vezi toată discuția)
Faliment sau ce alta solutie? mihaigb mihaigb Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti cu privire la un SRL, in care sunt actionar unic. Neavand activitate, i-am suspendat activitatea in Nov.2007. In Nov 2010 ... (vezi toată discuția)
In procedura simplificata de faliment mai pot schimba statutul asociatilor??? Iulian_HD Iulian_HD Buna ziua, ma aflu intr-un blocaj in care nu imi pot infiinta o noua societate castigand un concurs de proiecte cu fonduri.Astfel ca in anul 2012 societatea ... (vezi toată discuția)