avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

buna ziua. am lucrat la o societate cu profil transport international de marfuri in fuctia de conducator auto. salariu nu am primit niciodata si nici nu am semnat state de plata. mentionez ca banii ii cistigam doar din diurne dar nici pe acei bani nu am semnat nimic. am chemat in instant firma respective pt recupararea drepturilor salariale. administratorul care este si patronal spune ca va veni cu martori in instant din angajatii actuali, care este lesne de inteles ce o sa spuna. e legal. am sanse sa imi recuperez banii? am facut si o sesizare la itm in legatura cu statele de plata, astept raspunsul.... e posibil ca statele sa fie semnate deja, pot face si o sesizare la politie pentru fals sau la garda financiara pt alte nereguli din firma. multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: salvatore , utilizator 16:50, 19 Decembrie 2013
1. Nerespectarea de catre angajator a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata ITM-ului si/sau Inspectiei Muncii.

2. Nerespectarea de catre angajator a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate face obiectul unei sesizari la ANAF sau la Politie - serviciul de Investigare a Fraudelor.
multumesc pt raspuns. dar cum as putea sa imi dau seama daca face cumva frauda sau nu? nu pot proba cu nimic. pot depune o sesizare si in conditiile astea la ANAF sau POLITIE?
Dvs puteti formula o astfel de sesizare. Institutiile statului vor controla si vor constata veridicitatea celor mentionate de dvs.
imi puteti spune care este valoarea minima pt deplasare in strainatate in sectorul privat? ma refer la valoarea minima legala...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
salvatore, utilizator
Pentru sectorul privat, valoarea minima a diurnei nu este stabilita prin niciun act act normativ. Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

In practica, multi dintre angajatori acorda diurna prevazuta in HG nr.518/1995 pentru lucratorii din sectorul bugetar.

Pentru ce stat doriti sa aflati diurna?

Alte discuții în legătură

Plata diurne marianams70 marianams70 Buna seara, Vreau sa va intreb daca in CIM este stipulat locul de munca este in depozit si pe teren patronul este obligat si la plata unei ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale maralecs_1968 maralecs_1968 care este diurna zilnica a unui sofer profesionist care lucreaza m ai mult de 30zile in comunitatea europeana???care este salariul minim al unui sofer ... (vezi toată discuția)
Diurna externa rogosz_radu rogosz_radu poate o firma romano-olandeza sa declare o diurna mare de 35 euro pentru deducere din impozitul pe profit? (vezi toată discuția)