avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscriere examen grad principal - asistent medical ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscriere examen grad principal - asistent medical generalist 2013

Buna ziua,
Lucrez ca asistent medical generalist la Serviciul Informatica si Statistica Medicala in cadrul unui spital.
In martie 2007 m-am angajat pe post de registrator medical, iar in noiembrie 2007 am trecut pe post de asistent medical generalist in urma unui examen, fiind anuntata ca atunci cand voi realiza 5 ani de experienta voi putea da examenul de grad principal pentru asistent medical generalist. Va rog frumos sa imi spuneti daca pot participa la Examenul de grad principal - asistent medical generalist organizat pe 12 decembrie 2013, daca pe adeverinta de vechime este stipulat ca lucrez ca asistent medical generalist la Serviciul Informatica si Statistica Medicala. Mentionez ca anual imi indeplinesc conditiile de membru OAMGMAMR.

Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra in cel mai scurt timp deoarece perioada de inscriere este pana pe 29 noiembrie.



Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 24 Noiembrie 2013
De regula, atfel de examene se organizeaza pe posturi libere, existente in schema de personal a institutiei respective. Examenele se anunta din timp, prin afisare la sediul institutiei si dupa caz, in presa. Se depun dosare cu documente necesare pentru a fi admis la concurs. Dosarele se verifica si se comunica concurentului daca este admis sau nu la examen/ concurs pentru ocupare post.
Este posibil ca postul pe care il vizati sa fie intr-un sistem medical, unde se practic zilnic activitatea de asistent medical generalist in salon/ dispensar/ cabinet medical, etc.
Din posatrea dvs. inteleg ca in prezent, nu participati la astfel de activitati "de teren" si doar efectuati activitati statistice.
Examenul de grad principal nu este un examen de angajare, este un examen pe care trebuie sa il sustina asistentele medicale cu o vechime de minim 5 ani.
Este un examen de promovare in grad.

HG nr.286/2011:
TITLUL II
Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice

Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie mihaela_smintina mihaela_smintina Buna ziua. In noiembrie 2010 am fost angajată pe perioada determinată la un spital medical din oras, ca asistent medical generalist. In noiembrie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Poate fi ocupat un post vacant pe perioada nedeterminata de catre un angajat pe perioada determinata prin redistribuire? LucianT LucianT Este vorba de un spital, posturile au aceeasi specialitate, acelasi nivel de studii si apartin de aceeasi structura (Laborator de analize medicale). Postul pe ... (vezi toată discuția)