avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna ziua, sunt mama divortata locuiesc cu fostul sot pana la definitivarea partajului, custodie comuna ptr minor, platesc pensie de intretinere ptr cei doi copii, unul este minor, celalalat este major inscris la facultate de stat, este sportiva si a fost admisa si la o unitate militara pe baza de concurs la si nu stiu daca este angajata cu contract de munca ( nu comunicam) desi locuieste in acelasi domiciliu fiind permanent plecata de acasa cu sportul si mai nou la U.M.
Intrebare :1. pensiile de intretinere se platesc la salar net cu ore suplimentare si alte sporuri sau la salar net la 1/6 din salar asa cum am primit prin hotarire judecatoreasca, platesc si eu jumatate din utilitatile acestei case, fostul sot cu ajutorul unui executor judecatoresc trimite prin fax la serviciul unde lucrez sa le trimita tot prin fax adeverinta cu salariile mele. este corect aceste solicitari pe fax daca nu este o solicitare scrisa stamilata si parafata in original. Este corect!
2. Cum pot afla daca fiica mea lucreaza la unitatea militara unde lucreaza fiind secret la ce institutie ma pot adresa, sau numai nprin avocat. Multumim
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:22, 22 Noiembrie 2013
1. In lege scrie ca pensia de intretinere este datorata din venitul lunar net. Fiind stabilita in procent, pensia variaza in fiecare luna, dupa cum variaza si veniturile dv.
Pentru utilitati: din moment ce platiti pensia alimentara copiilor, din banii pe care ii primesc, plus contributia din partea tatalui lor, acestia trebuie sa-si achite cota ce le revine la intretinere. Asa ca, impartiti la 4 persoane si achitati doar partea dv din utilitati.
Nu este corect cum procedeaza fsotul sot. Daca dv v-a fost infiintata poprirea, aceste solicitari nu-si au rsotul, iar daca sotul considera ca angajatorul nu retine si vireaza cat trebuie, nu are decat sa depuna contestatie la executare sau sa ceara validarea popririi, e strict problema lui.
2. Va adresati instantei cu o cerere prin care solicitti sistarea pensiei de intretinere datorate fiicei dv. Specificati faptul ca a dat concurs si a fost admisa la UM, deci realizeaza venituri. Solicitati instantei sa ceara adeverinta cu veniturile de la UM, acestia vo fi obligati sa treimita adeverinta.
Numai ca, daca actiunea de sistare a pensiei va fi admisa, sotul va poate da in judecata, si mai mult ca sigur o va face, solicitand majorarea pensiei datorate minorului. Pensia va fi majorata le de 1/6 la 25 % din venitul lunar net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face instanta sa solicite veniturile fostului sot de la um ? Sebedy Sebedy Sunt mamica a 2 minori si fosta sotie a unui militar. In urma divortului finalizat pe 17 Dec 2008, Instanta a apreciat cuantumul de 33 % din veniturile ... (vezi toată discuția)
Probleme privind poprirea pensiei alimentare cher cher In baza unei sentinte civile s-a stabilit plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% din veniturile salariale nete ale fostului sot. O perioada am primit ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major Pepiofi Pepiofi Stimate Domn (Doamna) , am o intrebare privind pensia de intretinere copil major. Am divortat de 7 ani , fostul meu sot nu a platit nici o data pensie de ... (vezi toată discuția)