avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare

Buna ziua,
O intreprindere mijlocie care nu aplica tva la incasare si care achizitioneaza marfuri de la furnizori ce aplica tva la incasare cum procedeaza:
1. Deduce tva- ul facturilor in momentul in care achita facturile respective?
2. Pentru ca este intreprindere mijlocie nu tine cont de tva -ul la incasare, si deduce tva -ul chiar daca facturile nu sunt achitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 13:58, 22 Noiembrie 2013
1. Da
2. deduce tva numai la momentul platii pt facturile de la fz. care aplica tvai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se deduce tva-ul daca furnizorul nu este inregistrat in sistem? alina.energygas alina.energygas Buna seara, se achizitioneaza marfa cu plata la 60 zile de la un furnizor care a depasit plafonul si deci nu s-a inreg in sistem intrebare: cand se deduce ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de tva la incasare Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire legata de aplicarea corecta a TVA-ului la incasare: In primul rand firma despre care vorbesc este persoana impozabila care aplica TVA-ul la ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare mine58 mine58 Buna seara, Va rog sa imi spuneti si mie , daca o firma a iesit din sistemul tva la incasare cu 01.02.2014 , in luna februarie trebuie sa tina cont de ... (vezi toată discuția)