avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz facut de presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz facut de presedinte

Presedinta noastra impreuna cu comitetul executiv au hotarat sa platim intretinerea la banca unde are deschis asociatia cont deoarece firma de administratie nu mai face casierie,este corect? I s-a spus sa angajeze alta firma care are si program de casierie dar nu vrea sa renunte la firma care o avem in prezent.Unde putem sa ne adresam cu o sesizare in afara de primaria sectorului in care locuim intrucat la primarie are relatii.Mentionez ca ne-a instiintat prin avizier ca a tratat cu banca si nu ne percepe comision dar trebuie ca fiecare locatar sa dea copie dupa actul de identitate. Este legal? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian_bz , utilizator 14:00, 23 Noiembrie 2013
Poate nu am fost inteleasa sau nu m-am exprimat eu corect, trebuie sa mergem fiecare proprietar la banca si sa platim intretinerea ( sa depunem in contul asociatiei banii ) , totodata ne-a cerut sa dam copie dupa actul de identitate presedintei si ea sa le depuna la banca. Este corect si legal?
@ynocentta - Ati presupus gresit ceva.

Este vorba de prezentarea copiei CI in momentul in care proprietarii se duc la banca sa plateasca intretinerea.

D-na Mariana: daca aceasta decizie a fost luata de consiliu de administratie inseamna ca a fost suposa votului. Deci este legal.

Daca dvs. si mai multi proprietari (detinand majoritatea) doriti, puteti sa cereti program de casierie sau schimbarea firmei care se ocupa de administrarea asociatiei.



Completare dupa mesajul dvs:
Ilegal nu este insa va este mai sigur sa aveti o cupie de buletin sau chiar originalul (va face banca copie)asupra dvs in momentul in care va duceti la banca sa faceti plata.


In mod normal orice banca cere copie dupa buletin la prima depunere , urmand ca ulterior sa nu mai fie necesara. Practic d-na de la asociatie "va ajuta" in aceasta privinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Lucian_bz, utilizator
Este o contradictie in sustinerile dv
Daca este contul asociatiei de propritari,pe cale de cnsecinta contul nu apartine membrilor propritari ,respectiv acestia nu necesita sa informeze banca care detine contul asociatiei despre datele personale de identificare
a hotarat presedinta cu comitetul nu adunarea generala
In acest caz puteti schimba aceasta decizie. Proprietarii sunt factorii de decizie daca formeaza o majoritate.

Alte discuții în legătură

Cumul de functii emylyat emylyat Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)
Abuzuri administratie epicx epicx Salutare tuturor! Am si eu urmatoare situatie, care imi creeaza multe neplaceri. Cu aproximativ 2-3 luni in urma am devenit Asociatie de proprietari(fara sa ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie pe post de casier Corinaaa Corinaaa Presedintele are dreptul sa emita si sa incaseze chitante platite de proprietari? (vezi toată discuția)