avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz facut de presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz facut de presedinte

Presedinta noastra impreuna cu comitetul executiv au hotarat sa platim intretinerea la banca unde are deschis asociatia cont deoarece firma de administratie nu mai face casierie,este corect? I s-a spus sa angajeze alta firma care are si program de casierie dar nu vrea sa renunte la firma care o avem in prezent.Unde putem sa ne adresam cu o sesizare in afara de primaria sectorului in care locuim intrucat la primarie are relatii.Mentionez ca ne-a instiintat prin avizier ca a tratat cu banca si nu ne percepe comision dar trebuie ca fiecare locatar sa dea copie dupa actul de identitate. Este legal? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian_bz , utilizator 14:00, 23 Noiembrie 2013
Pentru orice plata care o faci la banca iti cere actul de identitate.E mai convenabil sa platesti la banca decat sa alergi sa nu ratezi casierul si in plus casierul trebuie platit si mai ales controlat
@Lucian_bz

Norma in vigoare nu prevede ca si forma de organizare si de reprezentare-la nivelul asociatiei de proprietari consiliu de administratie ,eventual comitet executiv
Proprietarii sunt factorii de decizie daca formeaza o majoritate.

Conform disp
HG nr 1588/2007 Art. 17. — (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
n) gestioneaza situatiiIe exceptionaIe si de criza;
o) exercita alte atributii care i-au fost conferite prin hotararile adunarii generale;
p) aproba lunar lista cu cotele de contributie Ia plata cheltuielilor asociatiei de proprietari, conform hotararii adunarii generale;

Impunerea oblgatiei de a achita cotele individuale lunare prin banca nu este legal prevazuta si constituie un impediment in specail pentru proprietari in etate,nefamiliarizati cu astfel de proceduri
@ynocentta, corect! Comitet executiv nu consiliu de administratie.

Insa daca nu este prevazuta nu inseamna ca nu este permisa, ci din contra.

Totusi, se pare ca decizia a fost luata fara consultarea si acordul proprietarilor deci poate fi contracarata, INSA doar cu majoritate simpla, altfel se va considera acceptata mai ales dupa informarea lor.

Sunt de acord ca va constitui un impediment pentru anumite persoane insa vor trebui sa se supuna deciziei majoritatii.

Ati omis faptul ca este vorba de o firma care se ocupa de asociatie. Care a decis sa nu mai ofere program de casierie.

Solutia este angajarea altei firme -> lucru care poate fi facut in functie de contractul semnat si numai cu majoritatea simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii emylyat emylyat Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)
Abuzuri administratie epicx epicx Salutare tuturor! Am si eu urmatoare situatie, care imi creeaza multe neplaceri. Cu aproximativ 2-3 luni in urma am devenit Asociatie de proprietari(fara sa ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie pe post de casier Corinaaa Corinaaa Presedintele are dreptul sa emita si sa incaseze chitante platite de proprietari? (vezi toată discuția)