avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot adresa o cerere instantei in procesul de divort al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot adresa o cerere instantei in procesul de divort al parintilor?

Buna ziua!

Vreau sa adresez instantei o cerere prin care sa-mi exprim punctul de vedere in legatura cu sustinerea financiara a unuia dintre ei.Este posibil acest lucru?(mentionez ca sunt MAJOR)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:36, 6 Aprilie 2009
In procesul lor de divort dvs. nu aveti nici o calitate.
In denumirea mesajului vorbiti de divort, iar in mesaj despre "sustinerea financiara".
Daca vorbim doar despre divort nu puteti interveni, daca vorbim si despre un proces de partaj, puteti formula o cerere de interventie in interes alaturat.
Acum mi-am dat seama de confuzia facuta.Este vorba de partaj.Procesul se afla in stadiul de apel si as vrea sa aduc o precizare fata de afirmatiile unuia dintre parinti care sustine nejustificat anumite aspecte financiare.Fata de aceste afirmatii nefondate vreau sa aduc dovezi prin inscrisuri pe care sa le atasez acestei cereri.Imi puteti spune,va rog, cum ar trebuie sa formulez cererea?Ma intereseaza in general aspectele teoretice.Va multumesc foarte mult.
Daca ati facut imbunatatiri la un imobil puteti interveni in procesul de parta.
Sau puteti sa veniti cu procura notariala din partea persoanei pe care vreti sa o ajutati si sa depuneti actele la dosar.

avocat Claudiu Lascoschi
NU prea inteleg exact ce doriti, aveti drepturi proprii sa obtineti, incercati sa ajutati numai un parinte... Precizarile le poate face direct acel parinte, poate depune el si probele furnizate de dv... Imi scapa logica pentru care doriti sa interveniti in dosar...
Dupa ce clarificati ce anume doriti si pentru cine, abia atunci incepeti sa intocmiti cererea. Vorbiti ori cu avocatul partii pentru care interveniti ori cu un altul... INterventia nu e floare la ureche si puteti pierde termene de administrare probe, in functie de stadiul dosarului.

Alte discuții în legătură

Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)
Sfat tip de testament grobianu grobianu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Socrul meu vrea sa faca un testament prin care sa-i lase totul sotiei mele (fiica lui). ... (vezi toată discuția)
Avocat pentru divort retex retex Buna ziua vin in atentia vostra cu o intrebare si cred ca nu sunt singurul interesat de acest subiect. se stie faptul ca onorariile avocatilor nu sunt ... (vezi toată discuția)