avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sfat tip de testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sfat tip de testament

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Socrul meu vrea sa faca un testament prin care sa-i lase totul sotiei mele (fiica lui). Mentionez ca sotia mea mai are o sora care nu este interesata (cel putin in acest moment!) de faptul ca totul ii va ramane sotiei mele (probabil din cauza ca noi locuim de 20 de ani cu socrul meu in casa acestuia, l-am ingrijit pe el si am investit enorm in proprietatea lui).
Am inteles ca exista mai multe tipuri de testamente si de aceea va rog sa-mi spuneti care m-ar avantaja mai mult!
Ebine sa cer sa fiu si eu trecut in testament/
Va multumesc pentru rabdarea cu care m-ati citit si pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:31, 27 Octombrie 2008
Cel mai bine este sa mergeti la notar.Testament autentic.
Daca doriti mai multe relatii e bine sa consultati un avocat inainte de notar.Notarii nu dau explicatii.

avocat claudiu Lascoschi
Ne-am dat cu totii seama ca sotia dv nu poate fi decat... fiica socrului dv :)
Fara suparare: sunteti culmea! Subiecte legate de mostenire ati inceput sa postati de prin 7 Oct – nu e nicio problema, dar:
In 7 Oct, sb „renuntare la succesiune” – doi frati cedeaza partea lor pt tata (ceva de genul acesta).
Alt sb initiat se refera la un contract de v-c pe care cineva sa il faca in favoarea altcuiva - care are 18 ani si nu are mijloace sa sustina o „intretinere”. 12 Oct – sb: „intrare in posesie”, tema asemanatoare, in care scrieti despre parintii dv decedati si de faptul ca v-au lasat totul prin testament (adica, tatal – in favoarea caruia au renuntat doi frati - care a decedat la cativa ani dupa mama). Scrieti ca fratele nu pare interesat de avere, dar nici nu stie despre acest testament si va intereseaza daca acum mai poate avea pretentii la ceva... In 25 Oct, sb: „sfat tip testament” – eh! Aici e vorba despre socrul dv care vrea sa faca un testament prin care sa lase totul sotiei dv, care mai are... surpriza!... o sora care nu pare interesata de avere (cel putin deocamdata) poate pt ca dv si sotia ati locuit cu socrul in ultimii 20 de ani, l-ati ingrijit si ati investit in casa. Si vreti sa aflati daca e bine sa fiti trecut in testament. De fapt, nu intrebati, ci... afirmati: „E bine sa fiu trecut si eu in testament!”
In 26 Oct aveti probleme de cadastru cu imobilul pe care l-ati construit in 1964... – pe care l-ati avut inchiriat, banuiesc, daca ati stat la socru in ultimii 20 de ani...
Poate inteleg aiurea – si in acest caz va rog sa ma iertati si sa „amendati” interventia mea – dar toate aceste subiecte pare sa fie strans legate intre ele si imi... „suna” (nu doar apa in cap!) ca si cum urmariti sa deveniti proprietarul unor bunuri la care nu aveti dreptul in exclusivitate. Poate sunt mai multe persoane cu probleme asemanatoare si care folosesc aici contul dv...
Dar, altfel spus, informatiile fractionate nu sunt benefice pt ca... informatiile ce va parvin nu sunt coerente... Credeti ca reusiti sa le puneti cap la cap in functie de interesul urmarit, dar nu stiu cat reusiti...
Eu nu am urmarit asa atent ce face dar cred ca singura concluzie coerenta ar fi sa consulte un avocat pt ca altfel e greu sa inteleaga efectiv toate efectele juridice care se pot produce.:)
Verbal ar putea sa inteleaga intr-un final.:)

avocat Claudiu Lascoschi
grobianu a scris:

Buna ziua!

Am inteles ca exista mai multe tipuri de testamente si de aceea va rog sa-mi spuneti care m-ar avantaja mai mult!
Ebine sa cer sa fiu si eu trecut in testament/
Va multumesc pentru rabdarea cu care m-ati citit si pentru raspunsuri!

Chiar dacă există mai multe tipuri, testamentul irevocabil nu face parte dintre ele. E adevărat, v-ar fi fost cel mai avantajos. Din păcate... :foottap:

Liviu S.Bordaş
Testamentul poate fi facut si in fata unui avocat.In acest caz testamentul va primi data certa.
Dar, testament irevocabil nu se poate face.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accepatre succesiune doina_i doina_i Daca nu am facut la timp acceptarea se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Mostenire inatacabila freeanifer freeanifer Buna ziua, Vreau sa las impreuna cu sotia , ca mostenire , toate bunurile pe care le posed , apartament , masina etc numai uneia din cele 2 fiice majore pe ... (vezi toată discuția)
Mostenirea ContSters132194 ContSters132194 Sotia legitima are dreptul la mostenirea (o casa) primita de sot de la parintii lui? Avem si o fetita impreuna...Dar, daca in actul de mostenire al sotului se ... (vezi toată discuția)