avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie pentru copii peste 18 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie pentru copii peste 18 ani

Implinesc incurand 18 ani si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a primi alocatia in continuare. Mentionez ca sunt elev la liceu in clasa a 11-a !

Cu respect,
Radu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:53, 19 Septembrie 2014
Te referi la cei 42 lei ? Aceea se da doar pana la varsta de 18 ani.
Daca ar fi fost vorba de pensie alimentara sau pensie de urmas era altceva, ele se dadeau in baza adeverintei de la liceu sau facultate ca urmezi cursurile la zi.
Am inteles ca se ofera si dupa 18 ani daca esti in liceu . Este o lege ! Mai precis legea 6 din 1993 !
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
MrRadu, utilizator
Textul de lege care se aplica in situatia expusa de dvs este :
Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.
buna ziua

Unde se depun actele necesare(cerere tip si adeverinta de la unitatea de invatamant ) pentru plata alocatiei dupa implinirea varstei de 18 ani?
1. Din Legea 61/1993 privind alocația de stat pentru copii:

Art. 1.
(1) Se instituie alocația de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare

(2) Beneficiază de alocație de stat pentru copii toți copiii în vârstă de până la 18 ani

(3) Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora
...

Art. 5.
...
(2) Pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3) inspectoratul școlar județean, respectiv al municipiului București, denumit în continuare inspectorat școlar, transmite agențiilor teritoriale până la data de 1 octombrie a fiecărui an situația centralizatoare privind elevii înscriși în anul școlar. Situația va cuprinde și elevii înscriși în unitățile de învățământ private acreditate ori autorizate în condițiile legii
...

(4) Pentru tinerii înscriși în unitățile de învățământ din subordinea altor autorități ale administrației publice centrale de specialitate, aceste unități de învățământ au obligația de a transmite agențiilor teritoriale situațiile prevăzute la alin. (2) și (3).


2. Asadar prin grija conducerii liceului actele dvs. ajung la Inspectoratul Scolar Judetean care le transmite la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste alocatia de stat pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana la ce varsta primesc alocatia ? Irinabv Irinabv Buna ziua ! Am 18 ani (impliniti in 10 mai anul acesta) si sunt eleva (in toamna incep clasa a 12-a) si as dori sa stiu pana cand primesc alocatia ? Doar ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat laur2013 laur2013 as dori lamurire privind legea 61/1993 republicata art.1 aln. 3 care cuprinde dreptul de alocatie dupa 18 ani in cazul in care urmezi cursurile scolare. am ... (vezi toată discuția)